Citronstegt sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt sej

Citronstegt sej

med ovnstegte kartofler og aioli

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Denne uges fisk byder på klassiske smagskombinationer, der passer til hele familien. Vi steger sej, og lader den derefter simre i en skøn sauce med smør, citron, hvidløg og dild. Vi serverer vores fisk med ovnstegte kartofler med spinat, ovnbagt broccoli, og en mild og cremet aioli.

Tags:
Kalorielet
Hvedefri
Allergener:
Selleri
Sesam
Æg
Sennep
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

1 stk

Citron

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2489 kJ
Kalorier (kcal)595 kcal
Fedt27.2 g
Mættet fedt6.4 g
Kulhydrat53.4 g
Sukker8.5 g
Protein32.9 g
Salt2.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered citronbouillon
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild groft.

Skær citron i både.

Skyl spinat.

Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.

Fordel på bagepladen [2 stk, 4P], når kartoflerne har 15 min tilbage. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Bag i ovnen i resterende tid.

 

Steg fisk
4

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen.

Steg fisk på den ene side i 2-3 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemstegt.

Tilsæt spinat og sesamfrø til bagepladen med kartofler og broccoli, og vend sammen. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener.

Top fisk med citronbouillon og resterende dild. 

Server med aioli.