Citronstegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med ovnbagte kartofler og cremet dilddressing

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med, du skal bare sørge for at den ikke bliver tilberedt for længe. I aften dækker vi laks med citron og ovnsteger den til perfektion. Vidunderligt tilbehør er ovnbagte kartofler, radisesalat med rucola og græskarkerner og cremet dildyoghurt.

Tags:
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Klimavenlig
Allergener:
Fisk
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

½ g

Oregano, tørret

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

½ stk

Citron

½ pose

Dild

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

75 g

Radiser

40 g

Rucola

1 pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2885 kJ
Kalorier (kcal)690 kcal
Fedt40.5 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat49.2 g
Sukker6.3 g
Protein33.6 g
Salt0.4 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P], salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered grøntsager
2

Imens, hak dild [½ pose, 2P] fint. 

Skær radiser og citron [½ stk, 2P] i tynde skiver.

Skyl rucola.

Bag laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på samme bageplade, når kartoflerne har 12 min tilbage. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. 

Top med citronskiver, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav dilddressing
4

Bland dild, fraiche, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav radisesalat
5

Bland rucola, radiser, græskarkerner, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål.

Server
6

Anret kartofler, laks, og radisesalat på tallerkener.

Top med dilddressing.

Server med citronskiver.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image