
Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med, du skal bare sørge for at den ikke bliver tilberedt for længe. I aften dækker vi laks med citron og ovnsteger den til perfektion. Vidunderligt tilbehør er ovnbagte kartofler, radisesalat med rucola og græskarkerner og cremet dildyoghurt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
½ g
Oregano, tørret
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
½ stk
Citrusfrugt
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
½ pose
Dild
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)
75 g
Radiser
40 g
Rucola
½ spsk
Olivenolie (trin 5)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Imens, hak dild [½ pose, 2P] fint.
Skær radiser i tynde skiver.
Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.
Skær citron [½ stk, 2P] i tynde skiver.

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på samme bageplade, når kartoflerne har 12 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Top med citronskiver, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Bland dild, yoghurt, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland rucola, radiser, græskarkerner, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en stor.

Anret kartofler, laks, radisesalat på tallerkener.
Top med dildyoghurt.