Skip to main content
Citronstegt laks
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med ovnbagte kartofler og cremet dildyoghurt

4.5
(233)

Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med, du skal bare sørge for at den ikke bliver tilberedt for længe. I aften dækker vi laks med citron og ovnsteger den til perfektion. Vidunderligt tilbehør er ovnbagte kartofler, radisesalat med rucola og græskarkerner og cremet dildyoghurt.

Tags:
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

½ g

Oregano, tørret

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

½ stk

Citrusfrugt

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ pose

Dild

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

75 g

Radiser

40 g

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)689 kcal
Energi (kJ)2882 kJ
Fedt39.8 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat49.7 g
Sukker6.7 g
Kostfibre5.3 g
Protein34.5 g
Salt0.3 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. 

Forbered grøntsager
2

Imens, hak dild [½ pose, 2P] fint. 

Skær radiser i tynde skiver.

Skyl rucola under koldt vand i et dørslag. 

Skær citron [½ stk, 2P] i tynde skiver.

Bag laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på samme bageplade, når kartoflerne har 12 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Top med citronskiver, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav dildyoghurt
4

Bland dild, yoghurt, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav radisesalat
5

Bland rucola, radiser, græskarkerner, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en stor.

Server
6

Anret kartofler, laks, radisesalat på tallerkener.

Top med dildyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image