Kylling, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kyllingen, og så lader vi den simre i en skøn citronbouillon med dild. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker , gulerod og rødbeder. Vi blander agurken med yoghurt til en skøn dressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Pastinak
1 stk
Rødbede
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Agurk
½ stk
Citron
280 g
Kyllingebryst
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Gulerod
1 pose
Dild
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs.
Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.
Hak dild groft.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Skær kylling i 3 stykker på et andet skærebræt.
Bland kylling, Hvide Løjer & Urter, en smule olivenolie og et nip salt i en skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling under omrøring i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland agurk og yoghurt i en lille skål, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.
Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, dild (gem lidt til anretning) og et stort skvæt citronsaft i en anden skål.
Tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, og lad simre i 1-2 min.
Anret kylling, rodfrugter og agurkecreme på tallerkener.
Øs citronbouillon over kylling.
Drys med resterende dild.
Server med resterende citronbåde.