HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronbagt Torsk
topBanner
Citronbagt torsk

Citronbagt torsk

med blød pastinakmos og cremet dildsauce

Ugens fiskeret byder på masser af lækre ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet dildsauce med fløde, hvidløg og bouillon. Torsken bages i ovnen og servers med fisk og sauce med kartoffel-pastinakmos, marineret fennikel og æble, samt ristede hasselnødder.

Tags:Børnevenlig
Allergener:fisksellerimælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Pastinak

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Fennikel

1 stk

Æble

1 pose

Dild

250 g

Torsk

(Indeholderfisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholdermælk)

½ stk

Citron

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Mælk (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)639 kcal
Energi (kJ)2675 kJ
Fedt21.12 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat76.54 g
Sukker24.8 g
Protein35.25 g
Salt3.2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand i kog. Skær kartofler (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartofler, pastinak og hvidløg [1 stk | 2 stk] i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og eventuelt en klat smør. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

2

Skær citron i både. Skær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynde skiver. Skær æble i tynde, halve skiver. Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et skvæt citronsaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Tilsæt fennikel og æble, og vend sammen.

3

Placer fisk på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og et skvæt citronsaft, og krydr med et nip salt og peber. Bag øverst i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

4

Pres eller hak resterende hvidløg fint. Hak dild groft.

5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en anden mellemstor gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt grøntsagsbouillon og madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber. Lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Tilsæt halvdelen af dild, og rør rundt.

6

Anret pastinakmos og fisk på tallerkener. Øs dildsauce over. Top med fennikel og æble. Drys med resterende dild.