Citronbagt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbagt torsk

Citronbagt torsk

med blød pastinakmos og cremet dildsauce

Ugens fiskeret byder på masser af lækre ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet dildsauce med fløde, hvidløg og bouillon. Torsken bages i ovnen med et tæppe af citronskal. Vi serverer fisk og sauce med kartoffel-pastinakmos, marineret fennikel og æble, samt ristede hasselnødder.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Nødder
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Pastinak

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron, økologisk

½ stk

Fennikel

1 stk

Æble

1 pose

Dild

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder)

2 g

Kyllingebouillon

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 1)

efter behov

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Mælk (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

efter behov

Sukker* (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)725 kcal
Energi (kJ)3034 kJ
Fedt32.13 g
Mættet fedt11.2 g
Kulhydrat71.6 g
Sukker21 g
Protein35.13 g
Salt2.7 g

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav pastinakmos
1

Tænd ovnen på 220°/200°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartoffel, pastinak og hvidløg [1 stk | 2 stk] i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

Mariner fennikel og æble
2

Riv citronskal, og skær citron i både. Skær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynde skiver. Skær æble i tynde, halve skiver. Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], et skvæt citronsaft, halvdelen af citronskal, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* og sukker* i en lille skål. Tilsæt fennikel og æble, og rør godt rundt.

Bag fisk
3

Placer fisk på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, drys med resterende citronskal, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag øverst i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered grøntsager
4

Pres eller hak resterende hvidløg fint. Hak dild groft.

Rist nødder
5

Opvarm en stegepande på middelhøj varme, rist hasselnødder i 3-4 min, og stil til side. Smelt en klat smør med en smule olivenolie* i samme pande på middelhøj varme. Steg hvidløg i 1-2 min. Tilsæt kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P] og madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], og krydr med salt* [1/4 tsk | ½ tsk] og et nip peber*. Lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Tilsæt halvdelen af dild, og rør rundt. Hak hasselnødder groft. 

Server
6

Anret pastinakmos og fisk på tallerkener. Øs dildsauce over. Drys med hasselnødder og resterende dild. Server med fennikel og æble.