Skip to main content
Tropisk chiagrød på tre måder
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tropisk chiagrød på tre måder

Tropisk chiagrød på tre måder

3x2 portioner | morgenmad til tre dage

Hurtige og velsmagende opskrifter perfekt til morgenmad/brunch til tre dage. Inkluderer opskriftskort med 3x2 trin og færdigportionerede ingredienser til tre måltider til to personer. Cremet chiagrød kan varieres i det uendelige med forskellige smagssammensætninger og toppings. Her får du tre varianter – med ananas, hindbærsyltetøj og mango-passionsfrugt. Forbered grøden aftenen før, og få en lækker morgenmad!

Allergener:
Mælk
Nødder
pistacienødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid10 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Chiafrø

(Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam, Nødder)

540 ml

Kokosmælk

450 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

75 g

Honning

1 stk

Granatæble

100 g

Hindbærsyltetøj

40 g

Mandler

(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

227 g

Ananasskiver

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

1 stk

Mynte

30 g

Pistacienødder

(Indeholder: Nødder, pistacienødder Kan indeholde spor af: Hvede, Gluten, Havre, Sesam, Byg, Jordnødder, Spelt, Rug)

1 stk

Mango

1 stk

Passionsfrugt

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)7160 kJ
Kalorier (kcal)1711 kcal
Fedt110.2 g
Mættet fedt63.8 g
Kulhydrat126.9 g
Sukker106.4 g
Protein33.2 g
Salt0.4 g

Fremgangsmåde

Forbered chiagrød
1

Aftenen før:

Bland chiafrø (30g), kokosmælk [1 stk], honning [1 stk] og et nip salt i en lille skål. Put låg på, og stil i køleskabet natten over.

Næste morgen:

Tilsæt yoghurt [1 stk] til chiagrød, det giver en mere cremet tekstur.

Lav ananas-chiagrød
2

Hak mynte fint.

Hæld væde fra ananas, og skær i små stykker.

Bland mynte og ananas i en lille skål.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist kokosmel i 3-4 min, eller indtil gyldent.

Fordel halvdelen af chiagrød i glas, og top med halvdelen af ananas, så resterende chiagrød, og resterende ananas.

Top med kokosmel.

Forbered chiagrød
3

Aftenen før:

Bland chiafrø (30g), kokosmælk [1 stk], honning [1 stk] og et nip salt i en lille skål. Put låg på, og stil i køleskabet natten over.

Næste morgen:

Tilsæt yoghurt [1 stk] til chiagrød, det giver en mere cremet tekstur.

Lav hindbær-chiagrød
4

Hak mandler groft.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.

Fordel halvdelen af chiagrød i glas, og top med hindbærsyltetøj og halvdelen af granatæblekerner, så resterende chiagrød, og resterende granatæblekerner.

Top med mandler.

TIP: Ved at fjerne kernerne i vand undgår du, at frugtsaften smitter af.

Forbered chiagrød
5

Aftenen før:

Bland chiafrø (30g), kokosmælk [1 stk], honning [1 stk] og et nip salt i en lille skål. Put låg på, og stil i køleskabet natten over.

Næste morgen:

Tilsæt yoghurt [1 stk] til chiagrød, det giver en mere cremet tekstur.

Lav passionsfrugt-chiagrød
6

Hak pistacienødder groft.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist pistacienødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Halver passionsfrugt, og skrab indmad ud med en ske.

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Fordel halvdelen af chiagrød i glas, og top med halvdelen af mango og passionsfrugt, så resterende chiagrød, mango og passionsfrugt.

Top med pistacienødder.