Prøv en ny spændende asiatisk ret lavet af vores professionelle kok Sophie. Med denne opskrift har hun lavet en velsmagende fortolkning af den kinesiske klassikere char siu, og den ret skuffer ikke! Smag svine- og kalvekød og grøntsager til med sojasauce, hoisinsauce, hvidløg og ingefær, og server med nudler. Top med crunchy peanuts og dejlig chili for en perfekt oplevelse.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Rød chili
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Rødløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Pak choi
150 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Snit chili fint, og hak pak choi groft.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg og gulerod i 3-4 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt pak choi, ingefær, hvidløg og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg videre i 1 min.
Overfør til en skål.
Tilsæt nudler til gryden med kogende vand, og kog i 4-6 min, eller indtil 'al dente'.
Gem en smule nudelvand [1/2 dl | 1 dl], og hæld resten fra.
Vend nudler med hoisinsauce og nudelvand i gryden.
Imens, opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på høj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød i 4-5 min, eller indtil brunet, og sænk til lav varme.
Tilsæt sojasauce, grøntsager og nudler, og vend sammen.
Smag til med salt og peber.
TIP: Vend det hele sammen i gryden, hvis der ikke er plads i panden.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret nudler, grøntsager og kød i dybe tallerkener.
Top med peanuts og chili.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.