Skip to main content
Centralamerikansk oksekødsbowl
Centralamerikansk oksekødsbowl

Centralamerikansk oksekødsbowl

med let tomatsalat og røget mayonnaise

4.2
(133)

I aften byder vi på en farverig opskrift med masser af spændende smagsoplevelser. Vi laver centralamerikansk oksekødsbowl med hvidløg, majs og lækre krydderier. Vi serverer vores bowl med luftige ris, en let tomatsalsa med agurk, velsmagende røget mayo og frisk koriander.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Mælkefri
Lynhurtig
Allergener:
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

225 g

Hakket oksekød

4 g

Panamad

1 dåse

Majs

½ dåse

Tomatpuré

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 pose

Koriander

150 g

Langkornede hvide ris

½ stk

Citrusfrugt

2 g

Røget paprika

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 3)

½ dl

Vand (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)3693 kJ
Kalorier (kcal)883 kcal
Fedt47.9 g
Mættet fedt11.5 g
Kulhydrat79.2 g
Sukker11.5 g
Kostfibre4.9 g
Protein31.5 g
Salt4.8 g
Potassium123 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Bland tomatsalat
2

Pres eller hak hvidløg fint. 

Hak agurk, tomat og koriander groft.

Hæld væde fra majs.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Bland agurk, tomat, halvdelen af koriander og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg oksekød
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød med salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt hvidløg, majs, Panamad, tomatpuré [½ dåse, 2P] og vand [½ dl | 1 dl], og steg videre i 2 min.

Imens, bland mayonnaise, røget paprika [½ pakke, 2P] og et skvæt limesaft i en lille skål

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
4

Anret ris i dybe tallerkener. 

Top med oksekød, tomatsalat og røget mayonnaise.

Drys med resterende koriander.