Skip to main content
Nem centralamerikansk oksekødsbowl
Nem centralamerikansk oksekødsbowl

Nem centralamerikansk oksekødsbowl

med let tomatsalat og røget mayonnaise

I aften byder vi på en farverig opskrift med masser af spændende smagsoplevelser. Vi laver centralamerikansk oksekødsbowl med hvidløg, majs og lækre krydderier. Vi serverer vores bowl med luftige ris, en let tomatsalsa med agurk, velsmagende røget mayo og frisk koriander.

Tags:
Hvedefri
Mælkefri
Hurtig
Lynhurtig
Allergener:
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 g

Røget paprika

1 stk

Koriander

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

4 g

Panamad

1 stk

Tomat

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Agurk

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

1 g

Majs

½ stk

Tomatpuré

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til kød

½ dl

Vand til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)3695 kJ
Kalorier (kcal)883 kcal
Fedt46.9 g
Mættet fedt11.3 g
Kulhydrat83.6 g
Sukker12.1 g
Kostfibre5 g
Protein31.5 g
Salt5.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium462.8 mg
Calcium26 mg
Iron2.9 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bland tomatsalat
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak agurk, tomat og koriander groft.

Hæld væde fra majs.

Skær lime i både.

Bland agurk, tomat, halvdelen af koriander, salt og et nip peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg oksekød
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød med salt i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt hvidløg, majs, Panamad, tomatpuré og vand, og steg videre i 2 min.

Imens, bland mayonnaise, røget paprika og et skvæt limesaft i en lille skål

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
4

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med oksekød, tomatsalat og røget mayonnaise.

Drys med resterende koriander.