I aften byder vi på en farverig opskrift med masser af spændende smagsoplevelser. Vi laver centralamerikansk oksekødsbowl med hvidløg, majs og lækre krydderier. Vi serverer vores bowl med luftige ris, en let tomatsalsa med agurk, velsmagende røget mayo og frisk koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 g
Røget paprika
1 stk
Koriander
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
4 g
Panamad
1 stk
Tomat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Agurk
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Hvidløgsfed
1 g
Majs
½ stk
Tomatpuré
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til kød
½ dl
Vand til kød
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak agurk, tomat og koriander groft.
Hæld væde fra majs.
Skær lime i både.
Bland agurk, tomat, halvdelen af koriander, salt og et nip peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød med salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt hvidløg, majs, Panamad, tomatpuré og vand, og steg videre i 2 min.
Imens, bland mayonnaise, røget paprika og et skvæt limesaft i en lille skål
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med oksekød, tomatsalat og røget mayonnaise.
Drys med resterende koriander.