
I aften byder vi på en farverig opskrift med masser af spændende smagsoplevelser. Vi laver centralamerikansk oksekødsbowl med hvidløg, majs og lækre krydderier. Vi serverer vores bowl med luftige ris, en let tomatsalsa med agurk, velsmagende røget mayo og frisk koriander.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
225 g
Hakket oksekød
4 g
Panamad
1 dåse
Majs
½ dåse
Tomatpuré
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 pose
Koriander
150 g
Langkornede hvide ris
½ stk
Citrusfrugt
2 g
Røget paprika
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Pres eller hak hvidløg fint.
Hak agurk, tomat og koriander groft.
Hæld væde fra majs.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland agurk, tomat, halvdelen af koriander og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød med salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt hvidløg, majs, Panamad, tomatpuré [½ dåse, 2P] og vand [½ dl | 1 dl], og steg videre i 2 min.
Imens, bland mayonnaise, røget paprika [½ pakke, 2P] og et skvæt limesaft i en lille skål
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med oksekød, tomatsalat og røget mayonnaise.
Drys med resterende koriander.