Sej er en torskfisk med lidt mørkere kød end almindelig torsk. Paner den i panko og steg den i olie, så får du fantastisk fast og velsmagende kød. Server fisken med hjemmelavede fritter og aioli, en vidunderlig peberfrugtsalsa med persille, og så er denne uges lækre fiskeret klar til at spise!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 pose
Bredbladet persille
2 stk
Tomat
1 stk
Peberfrugt
6 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
8 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Æg (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak tomat og persille fint.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Bland tomat, peberfrugt, persille, balsamico [1/2 pakke, 2P], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt og peber i en skål.
Bland hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden skål.
Kom panko og halvdelen af Ay Cajun-ba i en tredje skål.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og resterende Ay Cajun-ba.
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, salsa og fritter på tallerkener.
Server med aioli.