topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpaneret kylling

Cajunpaneret kylling

med krydrede kartofler og frisk tomatsalat

En rigtig god weekend starter med en fantastisk fredagsmiddag, og vi har den perfekte opskrift! Her går vi all in med vores yndlingskrydderi: cajun-krydret, paneret kylling serveret med cajun-krydret og gyldenbagte kartofler, som du dypper i lækker aioli. Server med salsa på friske grøntsager og en lækker dressing.

Tags:
Børnevenlig
Proteinrig
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvede
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

280 g

Kyllingebryst

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Kartofler

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Peberfrugt

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 pose

Bredbladet persille

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2887 kJ
Kalorier (kcal)690 kcal
Fedt25.4 g
Mættet fedt3.5 g
Kulhydrat68.8 g
Sukker14.8 g
Protein45.9 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Mamas Favorit og salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered grøntsager
2

Hak tomat, persille og peberfrugt fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Paner kylling
3

Læg kylling mellem to stykker bagepapir på et andet skærebræt, bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland hvidløg, Ay Cajun-ba, panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en anden dyb tallerken.

Vend kylling i æg og derefter i panering.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. 

TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav tomatsalsa
5

Imens, bland tomat, peberfrugt, persille, balsamico og sukker [1 tsk I 2 tsk] i en skål.

Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber.

Server
6

Anret kylling, kartofler og tomatsalat på tallerkener.

Server med aioli.