Den koreanske nationalret er skabt for over 1000 år siden og er løbende blevet videreudviklet. Almindelige mennesker spiste bibimbap på nytårsaften for at slippe af med rester til det nye år - løsningen var simpelthen at lægge alt i en skål og blande det sammen. Vi har dog ikke brug for et nyt år for at have en grund til at lave bibimbap. Vores version kan prale af hakket oksekød marineret i hvidløg og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smagen af de vitaminrige grøntsager.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
150 g
Champignon
12.5 ml
Jasminris
25 g
Zucchini
25 ml
Forårsløg
250 g
Gulerod
10 g
Ingefær
3 dl
Hvidløgsfed
Hvidvinseddike
(Indeholdersulfitter)Ketchup
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)Hakket oksekød
Sriracha
Vand*
Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt ris. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 12 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] i halve skiver. Skær svampe i tynde skiver. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Riv ingefær fint. Pres eller hak hvidløg fint. Vend det hvide forårsløg med hvidvinseddike [½ pakke, 2 pers.] og et nip salt*. Stil til side.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg zucchini i 3-4 min. Overfør til en skål. Tilsæt en smule olivenolie*. Steg gulerod og svampe i 3-5 min. Krydr med salt* og peber*.
Bland ketchup, sojasauce og sriracha i en lille skål. Tilsæt hvidløg og ingefær til panden. Steg i 30 sek. Tilsæt hakket oksekød. Steg i 4-5 min. Skru op til høj varme. Steg i 3 min, eller indtil sprødt.
Vend det hvide forårsløg med hvidvinseddike [½ pakke, 2 pers.] og et nip salt*. Stil til side. Tilsæt zucchini og dressing til panden. Rør rundt indtil opvarmet. Smag til med salt* og peber*.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med oksekød, zucchini, gulerod, svampe og det hvide forårsløg. Dryp med dressing. Drys med det grønne forårsløg.