topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bibimbap

Bibimbap

med oksekød, zucchini & svampe

Den koreanske nationalret er skabt for over 1000 år siden og er løbende blevet videreudviklet. Almindelige mennesker spiste bibimbap på nytårsaften for at slippe af med rester til det nye år - løsningen var simpelthen at lægge alt i en skål og blande det sammen. Vi har dog ikke brug for et nyt år for at have en grund til at lave bibimbap. Vores version kan prale af hakket oksekød marineret i hvidløg og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smagen af ​​de vitaminrige grøntsager.

Tags:
Stærk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Champignon

150 g

Jasminris

½ stk

Zucchini

2 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvidløgsfed

12.5 ml

Hvidvinseddike

25 g

Ketchup

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

250 g

Hakket oksekød

10 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)505 kcal
Energi (kJ)2112 kJ
Fedt12.7 g
Mættet fedt5.2 g
Kulhydrat68.3 g
Sukker4.5 g
Protein31.7 g
Salt4.5 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt ris. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 12 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] i halve skiver. Skær svampe i tynde skiver. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Riv ingefær fint. Pres eller hak hvidløg fint. Vend det hvide forårsløg med hvidvinseddike [½ pakke, 2 pers.] og et nip salt*. Stil til side.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg zucchini i 3-4 min. Overfør til en skål. Tilsæt en smule olivenolie*. Steg gulerod og svampe i 3-5 min. Krydr med salt* og peber*. 

Bland dressing
4

Bland ketchup, sojasauce og sriracha i en lille skål. Tilsæt hvidløg og ingefær til panden. Steg i 30 sek. Tilsæt hakket oksekød. Steg i 4-5 min. Skru op til høj varme. Steg i 3 min, eller indtil sprødt. 

Sylt forårsløg
5

Vend det hvide forårsløg med hvidvinseddike [½ pakke, 2 pers.] og et nip salt*. Stil til side. Tilsæt zucchini og dressing til panden. Rør rundt indtil opvarmet. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med oksekød, zucchini, gulerod, svampe og det hvide forårsløg. Dryp med dressing. Drys med det grønne forårsløg.