Skip to main content
Indisk-inspireret oksekødssamosa

Indisk-inspireret oksekødssamosa

6 stk | med ingefær og indiske krydderier

Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til at lave en delevenlig ret. I dag skal vi til Indien og lave samosas! Samosa er det indiske navn for pirogger, og er en populær snack på de indiske gader og stræder. Vores udgave indeholder hakket oksekød og løg krydret med ingefær og vores indiske krydderiblanding, Mild Mahal, og er pakket ind i sprød butterdej.

Allergener:
Hvede
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

225 g

Butterdej

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

4 g

Mild Mahal

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

1 stk

Æg til butterdej

Næringsindhold

Energi (kJ)2943 kJ
Kalorier (kcal)703 kcal
Fedt45.3 g
Mættet fedt18.9 g
Kulhydrat41.7 g
Sukker3.4 g
Kostfibre3.5 g
Protein32.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.3 g
Potassium397.4 mg
Calcium16.6 mg
Iron2.6 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Hak løg og hvidløg fint.

Steg hakket svinekød
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt oksekød, hvidløg, ingefærpasta og salt, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt Mild Mahal, og vend sammen.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav samosas
3

Strø bordpladen med hvedemel, og rul butterdej ud på bordet. Skær i 6 firkanter.

Fordel fyld på midten af hver firkant. Kom ikke for meget fyld på, da samosas godt kan sprække i ovnen, hvis de er overfyldte.

Fold butterdej til trekanter, og tryk kanterne sammen med en gaffel.

Pisk æg i en dyb tallerken.

Overfør samosas til en bageplade med bagepapir, og pensl med æg.

Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil gyldne.

Server
4

Server samosas mens de er varme.