
Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til at lave en delevenlig ret. I dag skal vi til Indien og lave samosas! Samosa er det indiske navn for pirogger, og er en populær snack på de indiske gader og stræder. Vores udgave indeholder hakket oksekød og løg krydret med ingefær og vores indiske krydderiblanding, Mild Mahal, og er pakket ind i sprød butterdej.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
225 g
Hakket oksekød
225 g
Butterdej
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)
4 g
Mild Mahal
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
¼ tsk
Salt til kød
1 stk
Æg til butterdej

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hak løg og hvidløg fint.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt oksekød, hvidløg, ingefærpasta og salt, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Mild Mahal, og vend sammen.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Strø bordpladen med hvedemel, og rul butterdej ud på bordet. Skær i 6 firkanter.
Fordel fyld på midten af hver firkant. Kom ikke for meget fyld på, da samosas godt kan sprække i ovnen, hvis de er overfyldte.
Fold butterdej til trekanter, og tryk kanterne sammen med en gaffel.
Pisk æg i en dyb tallerken.
Overfør samosas til en bageplade med bagepapir, og pensl med æg.
Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil gyldne.

Server samosas mens de er varme.