
BBQ-glaserede hakkebøffer
med ovnstegte kartofler og frisk glaskålssalat
I aften frister vi med hakkebøffer med innovativt tilbehør. Rustikke hakkebøffer får et ekstra twist ved at blive glaseret i BBQ-sauce. Kartofler får vidunderlig smag af at blive ovnstegt med cajunkrydderier. Vi serverer vores bøffer og kartofler med en frisk salat med æble, glaskål, spinat, yoghurt, løg og radiser.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
250 g
Hakket oksekød
400 g
Små kartofler
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
4 g
Kyllingebouillon
½ stk
Citron
75 g
Radiser
1 stk
Æble
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Rødløg
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¾ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 stk
Æg (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Imens, skær citron [½ stk, 2P] i både.
Skær radiser i tynde skiver.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland radiser, rødløg, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk] og citronsaft i en mellemstor skål.
Bland hakket oksekød, hvedemel [1 spsk I 2 spsk], æg [1 stk | 2 stk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Kom fars direkte i stegepanden med en ske, og tryk flade til hakkebøffer (2 pr. person).
Steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
TIP: Vend kun bøfferne en gang, for at sikre, at de holder sammen og får en flot stegeskorpe.

Imens, skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Skær æble i 1 cm tern.
Skræl glaskål [½ stk, 2P], og skær i 1 cm tern.
Bland glaskål, æble, spinat, yoghurt og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål.
Rør radiser og rødløg (inklusive lage) i lige inden servering.

Overfør hakkebøffer til en tallerken.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt BBQ-sauce, kyllingebouillon og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt hakkebøffer, og vend med sauce.

Anret kartofler, hakkebøffer og glaskålssalat på tallerkener.
Top hakkebøffer med med sauce fra panden.