Skip to main content
Basilikumkylling

Basilikumkylling

med gulerodsmos & æblesalat

4.4
(1,7 t)

Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en puré, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling. Æblesalaten forbinder smagene og afslutter den kulinariske cirkel.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid45 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

150 g

Crème fraiche

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Basilikum

1 stk

Zucchini

1 stk

Æble

500 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

300 g

Kyllingelårfilet

Næringsindhold

Kalorier (kcal)29.2 kcal
Energi (kJ)122.1 kJ
Kulhydrat6.1 g
Sukker4.9 g
Protein1.1 g
Salt1.9 g

Fremgangsmåde

Kog rodfrugter
1

Skræl kartofler og gulerødder. Skær i 2 cm tern. Læg i en gryde med vand*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre i 20-25 min.

Brun kylling
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved høj varme. Fjern overskydende fedt fra kylling. Skær i tynde strimler. Brun i 2-3 min. Sænk til lav varme. Tilsæt honning, creme fraiche og soja. Krydr med salt* og peber*. Lad simre i 8-10 min.

Tilsæt basilikum
3

Hak basilikum (med stilk) groft (gem et par blade til anretning). Tilsæt til panden med kylling.

Lav æblesalat
4

Riv zucchini og æble. Bland i en skål. Krydr med salt* og peber*. 

Mos rodfrugter
5

Hæld vand* fra kartofler og gulerødder. Tilsæt en klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret kylling og gulerodsmos på tallerkener. Server med æblesalat.