topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamicoglaseret laks

Balsamicoglaseret laks

med ostebagte kartofler og frisk tomatsalat

Skøn opskrift på balsamicoglaseret sej med ostebagte kartoffelbåde. Når kartoflerne er i ovnen, har vi tid til at bikse en frisk salat sammen med tomat, basilikum og rucola. Vi topper vores stegte laks med balsamicoglace og topper vores tallerken med pestodressing, som passer perfekt til både laks og kartofler.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Æg
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

2 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

40 g

Rucola

25 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

50 g

Cremet pestodressing

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)667 kcal
Energi (kJ)2792 kJ
Fedt36.24 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat52.09 g
Sukker8.8 g
Protein34.84 g
Salt0.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartoffelbåde
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Forbered råvarer
2

Skær tomat i 1 cm tern. Hak basilikum fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl rucola under koldt vand i et dørslag. Dub laks tør med køkkenrulle, drys med Mamas Favorit [1/2 pakke, 2P], og krydr med et nip salt og peber.

Steg laks
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg laks med skindsiden nedad i 2-3 min. Vend laks, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Bland salat
4

Bland tomat, basilikum, rucola og eventuelt en smule olivenolie i en skål, og krydr med et nip salt og peber. Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middel varme. Tilsæt balsamico og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Tag panden af varmen.

Tilsæt ost og hvidløg
5

Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har 3-4 min tilbage. Drys med finrevet ost og hvidløg, og dryp med en smule olivenolie. Bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil osten er gylden.

Server
6

Anret kartofler, laks og salat på tallerkener. Pensl laks med en smule balsamicoglace, og øs resten over salat. Server med pestodressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image