HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kylling
topBanner
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med japansk agurkesalat og ingefærstegte grøntsager

Grillopskrift

Her byder vi på en vidunderlig opskrift, der byder på masser af spændende smage. Vi starter med kyllingestrimler, der får et spændende twist af at blandes med den skønne asiatiske woksauce. Kyllingen serveres med cremet hvidløgsris, som klarer sig selv på komfuret. Så har du tid til at lave den skønne, japanske agurkesalat, og til at stege grøntsager med ingefær.

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutensojasesamsulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Pak choi

1 stk

Agurk

280 g

Kyllingebrystfilet

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

150 g

Jasminris

½ stk

Lime, økologisk

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholdergluten, soja, sesam, sulfitter)

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt* (trin 1)

3 dl

Vand* (trin 1)

efter behov

Smør* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2195.3345 kJ
Kalorier (kcal)524.6975 kcal
Fedt4.907 g
Mættet fedt1 g
Kulhydrat75.3735 g
Sukker10.8 g
Protein43.6585 g
Salt4.1 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skær agurk i 1 cm tern. Vend agurk med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en mellemstor skål, og klem let med hænderne. Opvarm en stegepande på middelhøj varme. Rist sesamfrø i 2-3 min, eller indtil gyldne.

3

Hæld overskydende væde fra agurk. Riv limeskal [1/2 stk, 2P], og skær lime i både. Tilsæt sesamfrø, limesaft [1/2 stk | 1 stk] og halvdelen af sojasauce, og rør godt rundt. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd. Hak pak choi groft. Skær kylling i 3 cm strimler på et andet skærebræt.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg pak choi, ingefær, limeskal, resterende hvidløg og resterende sojasauce i 2-3 min. Tilsæt gulerod, og steg i yderligere 1 min.

5

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kylling, krydr med et nip salt* og peber*, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Tag panden af varmen, tilsæt asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P], og vend sammen. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

6

Anret hvidløgsris, kylling og grøntsager i dybe tallerkener. Øs sauce fra panden over. Top med agurkesalat.