
Asiatisk inspireret kyllingebowl
med ingefærsris & sesammayo
Giv kylling, grøntsager og ris en masse smag og kærlighed med ingefær, stir-fry sauce og lækker sesamdressing. En ukompliceret og alt andet end prætentiøs opskrift, men som uden tvivl, er lækker nok at servere på restaurant. Følg den nemme trin-for-trin guide, og sammensæt en middag, du garanteret vil lave igen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Gulerod
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
100 g
Basmatiris
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
1 stk
Forårsløg
280 g
Kyllingebryst
10 g
Sesamfrø
1 stk
Rødløg
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Smør
3 dl
Vand
Fremgangsmåde
Skræl og riv ingefær. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Steg ingefær i 1 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet* er absorberet.
Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde skiver. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Skær kylling i 2 cm tern på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min. Krydr med salt* og peber*. Stil til side på en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg, gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil møre. Tilsæt hvidløg. Steg videre i 1 min.
Bland mayonnaise, sojasauce [1/2 pakke, 2 pers.] og sesamfrø i en lille skål.
Tilsæt stegt kylling, woksauce og vand* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.] til panden. Varm op. Smag til med salt* og peber*.
Anret ingefærsris, kylling og grøntsager i dybe tallerkener. Top med sesammayo og forårsløg.