Kylling behøver ikke at være tør og kedelig; i denne opskrift har vi aromatiseret med en lækker marinade med asiatiske hints af soja, ingefær, lime, honning og et lille strejf af chili. Risene har også fået smagfuld kærlighed og serveres med et aromatisk hvidløgstouch. Top retten med crunchy peanuts, og du har en kulinarisk middag at se frem til!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
12.5 g
Honning
25 ml
Gulerod
20 g
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)280 g
Zucchini
1 stk
Basmatiris
1.33 spsk
Chili
¼ tsk
Forårsløg
3 dl
Peanuts
(Indeholderjordnødder)Kyllingebrystfilet
Hvidløgsfed
Ingefær
Lime
Smør*
(Indeholdermælk)Salt*
Vand*
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Riv ingefær fint. Snit chili fint. Skær lime i både. Hak forårsløg fint. Skær gulerod i tynde stave. Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver. Skær kylling i 1 cm tykke strimler på et rent skærebræt.
Bland ingefær, chili, honning [1/2 pakke, 2 pers.], sojasauce, et skvæt limesaft og olivenolie* [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.] i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min. Tilsæt 1/2 forårsløg. Krydr med salt* og peber*. Steg i 2-3 min. Stil til side i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg gulerod og zucchini i 4-5 min. Tilsæt stegt kylling og forårsløg. Tilsæt marinade. Lad simre i 2-3 min.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling, grøntsager, peanuts og resterende forårsløg. Server med resterende limebåde.