Argentisk locro er en tyk og cremet gryderet eller suppe med bønner og græskar. Vores skønne version indeholder også chorizo, og dryppes med røget paprikaolie. Server med hjemmelavede tortillachips, og nyd denne dejlig varmende suppe når det er koldt og blæsende udenfor.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Forårsløg
120 g
Chorizo, ternet
(Indeholder: Mælk)
1 g
Cannellinibønner
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede)
5 g
Tex-Mex
2 g
Røget paprika
1 stk
Tomatpuré
½ stk
Butternutsquash
10 g
Kyllingefond
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til grøntsager
5 dl
Vand til suppe
1 spsk
Olie til chiliolie
¼ tsk
Salt til suppe
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hæld væde fra cannellinibønner.
Skær gulerod i 1 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skræl butternutsquash, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 2 cm tern.
Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg chorizo i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.
Tilsæt butternutsquash, gulerod, tomatpuré, hvidløg, kyllingefond, Tex-Mex og salt, og steg videre i 2-3 min.
Tilsæt vand, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 10 min, eller indtil grøntsagerne er møre.
Imens, bland røget paprika, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Snit forårsløg fint.
Skær tortillabrød i 3 cm brede strimler, og fordel på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, og bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Tilsæt cannellinibønner til gryden, når suppen har 4-5 min tilbage, og krydr med salt og et nip peber.
TIP: Hold øje med chipsene i ovnen, så de ikke brænder på. - Mos bønner med en gaffel inden de tilsættes suppen, hvis du vil have en tykkere, mere cremet suppe.
Anret suppe i skåle, og dryp med paprikaolie.
Top med forårsløg.
Server med tortillachips.