Her er en ny opskrift til at sætte lidt ekstra krydderi på din taco-aften! Vi holder det enkelt med let tilberedte ingredienser, og fokuserer på lækre smage og teksturer. Fyld dine varme tortillas med hakket oksekød stegt i smagsintensiv, asiatisk marinade, og top med revet gulerod, salat og crunchy peanuts. Det sidste og afgørende touch får du af svidende chili, frisk mynte og lækker mayodressing. Fantastisk godt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
1 stk
Gulerod
1 pose
Mynte
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)
250 g
Hakket oksekød
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede)
60 g
Blandet salat
1 spsk
Vand* (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint.
Snit chili [1/2 stk, 2P] fint.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak mynte og peanuts groft.
Skyl salat under koldt vand i et dørslag.
Bland hvidløg, ingefær, sojasauce, vand [1 spsk | 2 spsk] og en smule limesaft i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt marinade, og steg i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
Fyld tortillabrød med salat, oksekød og gulerod.
Top med asiatisk mayonnaise, peanuts, mynte og chili.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.