
Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød med en spicy ingefærmarinade med perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, sprøde grøntsager og forfriskende mynte og koriander.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Mynte & koriander
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Soja)
225 g
Hakket oksekød
½ stk
Chili
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
2 tsk
Ingefær
½ stk
Glaskål, hvid
2 stk
Gulerod
½ stk
Mango
1 spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
2 tsk
Sukker til sauce
1 spsk
Olie til sauce
½ spsk
Olie til stegning

Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en gryde på middelhøj varme.
Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær citrusfrugt i både.
Riv ingefær (uskrællet) fint.

Bland chili, et skvæt citrusfrugtsaft, ingefær, sukker, sojasauce, olivenolie og resterende hvidløg i en lille skål.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt marinade, og lad simre i 2-3 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Skræl glaskål, og skær i 1 cm tern.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak mynte og koriander groft.

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med oksekød, mango, glaskål, gulerod, mynte og koriander.