Skip to main content
Vietnamesisk oksekød

Vietnamesisk oksekød

med hvidløgsris og sprøde grøntsager

4.4
(386)

Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød med en spicy ingefærmarinade med perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, sprøde grøntsager og forfriskende mynte og koriander.

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Gluten
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Mynte & koriander

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

225 g

Hakket oksekød

½ stk

Chili

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

2 tsk

Ingefær

½ stk

Glaskål, hvid

2 stk

Gulerod

½ stk

Mango

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

2 tsk

Sukker til sauce

1 spsk

Olie til sauce

½ spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3254 kJ
Kalorier (kcal)778 kcal
Fedt30.8 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat98.6 g
Sukker24.2 g
Kostfibre9.8 g
Protein33.5 g
Salt4.1 g
Potassium394.5 mg
Calcium20.8 mg
Iron2.8 mg

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en gryde på middelhøj varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær citrusfrugt i både.

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Lav marinade
3

Bland chili, et skvæt citrusfrugtsaft, ingefær, sukker, sojasauce, olivenolie og resterende hvidløg i en lille skål.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg oksekød
4

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt marinade, og lad simre i 2-3 min.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
5

Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Skræl glaskål, og skær i 1 cm tern.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak mynte og koriander groft.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med oksekød, mango, glaskål, gulerod, mynte og koriander.