Skip to main content
Vietnamesisk oksekød

Vietnamesisk oksekød

med hvidløgsris og sprøde grøntsager

Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød med en spicy ingefærmarinade med perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, sprøde grøntsager og forfriskende mynte og koriander.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Chili

1 stk

Citrusfrugt

½ stk

Mango

225 g

Hakket oksekød

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Mynte & koriander

½ stk

Agurk

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulerod, Julienne

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

2 tsk

Sukker til marinade

1 spsk

Olie til marinade

½ spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3154 kJ
Kalorier (kcal)754 kcal
Fedt31 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat93.2 g
Sukker23.1 g
Kostfibre6.6 g
Protein32.8 g
Salt4.3 g
Potassium534.8 mg
Calcium35.8 mg
Iron3.6 mg

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en gryde på middelhøj varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

2

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær citrusfrugt i både.

Skræl ingefær, og riv fint.

Lav marinade
3

Bland chili, et skvæt citrusfrugtsaft, ingefær, sukker, sojasauce, olivenolie og resterende hvidløg i en lille skål.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg oksekød
4

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt marinade, og lad simre i 2-3 min.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Skær agurk i tynde skiver.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak mynte og koriander groft.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander.