
Vietnamesisk kyllingebowl
med hvidløgskogte ris og srirachamayonnaise
Er I sultne og vil have mad på bordet i en fart, men uden at gå på kompromis med smag og udseende? Det hjælper vi gerne med, med denne enkle, men yderst tiltalende vietnamesiske kyllingebowl. Vi starter med at stege kylling, gulerod, løg og hoisinsauce. Vi bygger vores skål med hvidløgskogte ris, kylling, stegte grøntsager og syltet agurk. Vi topper med srirachamayonnaise, mynte og koriander, og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
280 g
Kyllingebryst
150 g
Jasminris
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Gulerod
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Rødløg
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ spsk
Smør (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Fremgangsmåde

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [½ spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Skær agurk og gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Bland hvidvinseddike, vand* [2 spsk | 4 spsk], sukker* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt* i en skål, og rør rundt indtil sukkeret og saltet er opløst. Vend agurk i skålen.

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og rødløg i 3-4 min, eller indtil bløde. Overfør til en skål med låg på for at holde på varmen.

Opvarm en smule olivenolie* (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Skær kylling i 3 cm skiver, og steg i 3-4 min på hver side. Krydr med et nip salt* og peber*. Tag panden af varmen, tilsæt hoisinsauce, og vend sammen.

Hak mynte og koriander groft. Hæld væde fra agurk.

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med grøntsager, kylling og agurk. Øs resterende sauce fra stegepanden over. Drys med mynte og koriander. Dryp med srirachamayonnaise.