HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kyllingebowl
topBanner
Vietnamesisk kyllingebowl

Vietnamesisk kyllingebowl

med hvidløgskogte ris og srirachamayonnaise

Er I sultne og vil have mad på bordet i en fart, men uden at gå på kompromis med smag og udseende? Det hjælper vi gerne med, med denne enkle, men yderst tiltalende vietnamesiske kyllingebowl. Vi starter med at stege kylling, gulerod, løg og hoisinsauce. Vi bygger vores skål med hvidløgskogte ris, kylling, stegte grøntsager og syltet agurk. Vi topper med srirachamayonnaise, mynte og koriander, og så er maden klar!

Tags:Hurtig
Allergener:sulfittersennepægglutensojasesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholdersulfitter)

280 g

Kyllingebryst

150 g

Jasminris

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholdersennep, æg)

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Gulerod

30 g

Hoisinsauce (vegetarisk)

(Indeholdergluten, soja, sesam)

1 stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør* (trin 1)

2.5 dl

Vand* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 1)

½ tsk

Sukker* (trin 2)

2 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)743.2601 kcal
Energi (kJ)3109.8 kJ
Fedt28.1935 g
Mættet fedt4.9 g
Kulhydrat77.2117 g
Sukker16 g
Protein41.5421 g
Salt2 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [½ spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skær agurk og gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Bland hvidvinseddike, vand* [2 spsk | 4 spsk], sukker* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt* i en skål, og rør rundt indtil sukkeret og saltet er opløst. Vend agurk i skålen.

3

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og rødløg i 3-4 min, eller indtil bløde. Overfør til en skål med låg på for at holde på varmen.

4

Opvarm en smule olivenolie* (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Skær kylling i 3 cm skiver, og steg i 3-4 min på hver side. Krydr med et nip salt* og peber*. Tag panden af varmen, tilsæt hoisinsauce, og vend sammen.

5

Hak mynte og koriander groft. Hæld væde fra agurk. 

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med grøntsager, kylling og agurk. Øs resterende sauce fra stegepanden over. Drys med mynte og koriander. Dryp med srirachamayonnaise