Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Mango
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Ingefær
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Agurk
2 stk
Gulerod
250 g
Hakket oksekød
1 pose
Mynte & koriander
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 tsk
Sukker (trin 3)
3 dl
Vand (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Skræl ingefær, og riv fint.
Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade, og lad simre i 8-10 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern. Skær agurk i tynde skiver. Skræl gulerod, og riv groft. Hak mynteblade og koriander fint.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.