HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Inspireret Oksekød
topBanner
Vietnamesisk inspireret oksekød

Vietnamesisk inspireret oksekød

med hvidløgsris, mango, mynte og koriander

Populær

Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.

Tags:Stærk
Allergener:glutensoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ stk

Mango

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

½ stk

Chili

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Ingefær

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

1 stk

Agurk

2 stk

Gulerod

250 g

Hakket oksekød

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie* (trin 3)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

2 tsk

Sukker* (trin 3)

3 dl

Vand* (trin 1)

efter behov

Smør* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)684.81 kcal
Energi (kJ)2865.2451 kJ
Fedt21.3254 g
Mættet fedt6.6 g
Kulhydrat90.0767 g
Sukker24.1 g
Protein34.4145 g
Salt4.6 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Skræl ingefær, og riv fint.

3

Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade, og lad simre i 8-10 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern. Skær agurk i tynde skiver. Skræl gulerod, og riv groft. Hak mynteblade og koriander fint.

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.