Vietnamesisk inspireret oksekød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk inspireret oksekød

Vietnamesisk inspireret oksekød

med hvidløgsris, mango, mynte & koriander

Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.

Tags:
Stærk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Basmatiris

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød chili

1 stk

Ingefær

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Mango

1 stk

Agurk, piccolo

stk

Agurk

2 stk

Gulerod

250 g

Hakket oksekød

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.33 spsk

Smør

1 spsk

Olivenolie

2 tsk

Sukker

3 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)383 kcal
Energi (kJ)1603 kJ
Fedt28.2 g
Mættet fedt11.6 g
Kulhydrat9.44 g
Sukker6.1 g
Protein26.19 g
Salt4 g

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* (se ingrediensliste), ris og et nip salt*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Halver chili [1/2 stk, 2 pers.] på langs, fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Skræl ingefær, og riv fint.

Bland marinade
3

Bland chili, limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], ingefær, sukker* [2 tsk, 2 pers | 3 tsk, 4 pers], sojasauce, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og resterende hvidløg i en lille skål.

Steg oksekød
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade, og lad simre i 8-10 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt & grønt
5

Skræl mango [1/2 stk, 2 pers.], og skær i 1 cm tern. Skær agurk i tynde skiver. Skræl gulerod, og riv groft. Hak mynteblade og koriander fint.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.