Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 8 stk. Empanadas er det spanske ord for pirogger, og er en populær snack i det spansktalende Sydamerika. Denne vegetariske udgave indeholder majs og peberfrugt krydret med vores mellemamerikanske krydderiblanding, Panamad, og masser af cheddar- og goudaost. Vi serverer vores herlige empanadas med en røget paprika-dip med aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Cheddar-/goudablanding, revet
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Pizzadej
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)
1 g
Majs
4 g
Panamad
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Lime
4 g
Røget paprika
½ tsk
Salt til grøntsager
1 stk
Æg til dej
¼ tsk
Salt til dip
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Tag pizzadejen ud af køleskabet mindst 10 min før tilberedning.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Hæld væde fra majs.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs og peberfrugt med Panamad og salt i 4-5 min, eller indtil gyldent.
Tag pizzadejen ud af køleskabet mindst 10 min før tilberedning.
Strø bordpladen med hvedemel, og skær pizzadej ud i 8 stykker.
Rul til runde kugler, og rul hver kugle ud med hænderne.
Fordel fyld på den ene side af hvert stykke dej, og efterlad en kant på 1 cm. Top med cheddar/gouda.
Fold sammen til empanadas, og pres kanterne sammen med fingrene. Start fra den ene ende og fold den ene dejkant ind over den anden hele vejen hen.
Pisk æg i en dyb tallerken.
Overfør forsigtigt empanadas til en bageplade med bagepapir, og pensl med æg.
Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil gyldne.
TIP: Hvis dejen er svær at rulle ud, så lad den hvile et par minutter og prøv igen.
Imens, halver lime.
Bland aioli, røget paprika, salt og et stort skvæt limesaft i en lille skål.
Server varme empanadas med paprikadip.