
Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til at lave en delevenlig ret. Empanadas er det spanske ord for pirogger, og er en populær snack i Latinamerika. Denne vegetariske udgave indeholder majs og peberfrugt krydret med vores mellemamerikanske krydderiblanding, Panamad, og masser af cheddar- og goudaost. Vi serverer vores herlige empanadas med en røget paprikadip med aioli.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
50 g
Cheddar-/goudablanding, revet
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Pizzadej
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)
1 stk
Majs
4 g
Panamad
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Citrusfrugt
4 g
Røget paprika
½ tsk
Salt til grøntsager
1 stk
Æg til dej
¼ tsk
Salt til dip

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Tag pizzadejen ud af køleskabet og pakken mindst 10 min før tilberedning. Strø bordpladen med hvedemel, og lad pizzadejen hvile på bordpladen.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Hæld væde fra majs.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs og peberfrugt med Panamad og salt i 4-5 min, eller indtil gyldent.

Skær pizzadej ud i 8 stykker. Rul til runde kugler, og rul hver kugle ud med hænderne eller en kagerulle.
Fordel fyld på den ene side af hvert stykke dej, og efterlad en kant på 1 cm. Top med cheddar-gouda.
Fold sammen til empanadas, og pres kanterne sammen med fingrene. Start fra den ene ende og fold den ene dejkant ind over den anden hele vejen hen.
Pisk æg i en dyb tallerken.
Overfør empanadas til en bageplade med bagepapir, og pensl med æg.
Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil gyldne.
TIP: Hvis dejen er svær at rulle ud, så lad den hvile et par minutter og prøv igen.

Imens, halver citrusfrugt.
Bland aioli, røget paprika, salt og et stort skvæt citrusfrugtsaft i en lille skål.

Server varme empanadas med paprikadip.