
Vegetariske pirogger
med persillesalat og hummusyoghurt
Enkel opskrift på sprøde og velsmagende pirogger med kidneybønner, zucchini, tomat & hvidløg! Vi serverer de skønne pirogger sammen med en skøn persillesalat, og en cremet hummusdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Gulerod
1 stk
Pastinak
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Zucchini
1 pakke
Kidneybønner
4 g
Panamad
½ dåse
Tomatpuré
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Tærtedej
1 pakke
Græskarkerner
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
25 g
Hummus
(Indeholder Sesam)
1 pose
Bredbladet persille
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 2)
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tykke skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min. Hak løg og hvidløg fint. Riv zucchini [½ stk, 2P] groft.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 2-3 min. Skyl kidneybønner, og hak groft. Tilsæt kidneybønner, zucchini, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], sojasauce, Panamad, salt* [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber*, og steg videre i 4-5 min.

Rul tærtedej ud, og skær i kvarte. Fordel bønnefyld i midten af hver kvarte, og fold siderne sammen for at lukke piroggerne. Overfør forsigtigt til en anden bageplade med bagepapir. Pensl pirogger med pisket æg* [1 stk | 1 stk]. Bag i ovnen i 10 min, eller indtil gyldne. TIP: Fyld én pirog ad gangen, da det varme fyld kan gøre, at dejen smelter en smule.

Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Bland yoghurt, hummus [½ pakke, 2P], et skvæt vand* og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Pluk persilleblade. Tag bagepladen med gulerod og pastinak ud af ovnen. Vend gulerod og pastinak med persille og en smule olivenolie*.

Anret pirogger og persillesalat på tallerkener. Top med græskarkerner. Dryp med hummusyoghurt.