Vegetarisk spaghetti bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk spaghetti bolognese

Vegetarisk spaghetti bolognese

med ristede pinjekerner og frisk basilikum

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Er I en familie, som elsker pasta? Så har I sikkert lavet pasta bolognese mange gange. I aften eksperimenterer vi med den populære ret, og frister med en vegetarisk version med hvidløg, gulerod, tomat og linser. Vi topper med ristede pinjekerner, høvlet ost og basilikumblade, og så er maden klar.

Tags:
Vegetarisk
Klimavenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Selleri
Sulfitter
Soja
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Spaghetti

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

1 dåse

Tomatpuré

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

1 stk

Tomat

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

20 g

Italiensk hård ost, høvlet

(Indeholder Mælk)

1 pose

Basilikum

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

4 dl

Vand (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)815 kcal
Energi (kJ)3409 kJ
Fedt16.36 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat123.36 g
Sukker30.4 g
Protein35.81 g
Salt6.8 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft. 

Pluk basilikum, og hak halvdelen fint. 

Skær tomat i 1 cm tern.

Skyl linser under koldt vand i en si.

Steg grøntsager
2

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.

Steg hvidløg, gulerod, tomat, Hvide Løjer & Urter og tomatpuré i 2-3 min.

Lav sauce
3

Tilsæt balsamico og sukker [1 tsk | 2 tsk], og steg videre i 1-2 min.

Tilsæt hakkede tomater, vand [4 dl | 8 dl], sojasauce, grøntsagsbouillon, linser og et nip peber, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 20-25 min.

Lad simre uden låg i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og hakket basilikum.

TIP: TIlsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Kog pasta
4

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, når saucen har 10 min tilbage, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Hæld vand fra, og vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden. 

TIP: Vandet skal være lige så salt som havvand. ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Rist pinjekerner
5

Opvarm en stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 2-4 min, eller indtil gyldne.

Tilsæt pasta til stegepanden med sauce, og vend sammen.

Server
6

Anret spaghetti bolognese på tallerkener.

Top med pinjekerner, høvlet ost og resterende basilikum.