Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Ratatouille er en traditionel fransk ret bestående af grøntsager som får simre i en fyldig tomatsauce. I aften gør vi det lidt anderledes, og ovnbager zucchini og løg inden de havner i saucen sammen med frisk basilikum. Spændende tilbehør er en hvid bønnemos med kartofler og cannellinibønner, og en frisk salat med agurk og balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Cannellinibønner
250 g
Bagekartoffel
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
1 pose
Basilikum
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Zucchini
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
½ pakke
Hakkede tomater
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
60 g
Blandet salat
1 stk
Agurk
½ tsk
Salt (trin 1)
1 tsk
Salt (trin 2)
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1.5 dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1.5 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær zucchini i 1 cm halve skiver og rødløg i 1 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
Imens, skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Skyl bønner under koldt vand i en si.
Skræl hvidløg.
Kog kartofler, bønner og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1 tsk | 2 tsk], et nip peber og halvdelen af finrevet ost. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Svits Mamas Favorit i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vand [1,5 dl | 3 dl], grøntsagsbouillon, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber. Sænk til middellav varme, og lad simre i 10-12 min.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Tilsæt peberfrugt, når saucen har 5 min tilbage.
Imens, hak basilikum groft.
Skyl salat.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Pisk olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk], balsamico og et stort nip salt og peber sammen i en mellemstor skål.
Vend salat og agurk i skålen lige inden servering.
Vend færdigbagte grøntsager og basilikum i saucen, og tag panden af varmen.
Anret bønnemos i dybe tallerkener.
Top med ratatouille.
Drys med resterende finrevet ost.
Server med salat.