Skip to main content
Vegetarisk ratatouille
Vegetarisk ratatouille

Vegetarisk ratatouille

med hvid bønnemos og frisk basilikum

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Ratatouille er en traditionel fransk ret bestående af grøntsager som får simre i en fyldig tomatsauce. I aften gør vi det lidt anderledes, og ovnbager zucchini og løg inden de havner i saucen sammen med frisk basilikum. Spændende tilbehør er en hvid bønnemos med kartofler og cannellinibønner, og en frisk salat med agurk og balsamico.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Selleri
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Cannellinibønner

250 g

Bagekartoffel

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

1 pose

Basilikum

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Zucchini

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

½ pakke

Hakkede tomater

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

60 g

Blandet salat

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 tsk

Salt (trin 2)

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1.5 dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1.5 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2441 kJ
Kalorier (kcal)584 kcal
Fedt21 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat66.7 g
Sukker20.5 g
Kostfibre20.8 g
Protein23 g
Salt8.1 g
Calcium0.5 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær zucchini i 1 cm halve skiver og rødløg i 1 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre. 

Lav bønnemos
2

Imens, skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 

Skyl bønner under koldt vand i en si.

Skræl hvidløg. 

Kog kartofler, bønner og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1 tsk | 2 tsk], et nip peber og halvdelen af finrevet ost. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Lav sauce
3

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Svits Mamas Favorit i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vand [1,5 dl | 3 dl], grøntsagsbouillon, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber. Sænk til middellav varme, og lad simre i 10-12 min.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Tilsæt peberfrugt, når saucen har 5 min tilbage.

Lav salat
4

Imens, hak basilikum groft.

Skyl salat.

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Pisk olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk], balsamico og et stort nip salt og peber sammen i en mellemstor skål.

Vend salat og agurk i skålen lige inden servering.

Lav ratatouille
5

Vend færdigbagte grøntsager og basilikum i saucen, og tag panden af varmen.

Server
6

Anret bønnemos i dybe tallerkener.

Top med ratatouille.

Drys med resterende finrevet ost.

Server med salat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image