Skip to main content
Vegetarisk ratatouille

Vegetarisk ratatouille

med hvid bønnemos og frisk basilikum

3.8
(115)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Ratatouille er en traditionel fransk provencalsk sammenkogt ret med tomater, løg, zucchini og peberfrugt. Vi serverer vores fantastiske variant med spændende bønnemos med cannellini bønner, hvidløg, kartofler og en frisk salat med agurk og balsamico.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Selleri
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Cannellinibønner

250 g

Kartofler

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

1 pose

Basilikum

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Zucchini

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

½ pakke

Hakkede tomater

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

60 g

Blandet salat

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 tsk

Salt (trin 2)

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1.5 dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1.5 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)591 kcal
Energi (kJ)2472 kJ
Fedt21 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat68.3 g
Sukker21.4 g
Kostfibre20.9 g
Protein23.1 g
Salt8.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler og rødløg i 1 cm både.

Skær zucchini i 1 cm halve skiver.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil bløde. 

Lav hvid bønnemos
2

Skræl kartoffel [1/2 stk, 2P], og skær i 2 cm tern. 

Skyl bønner under koldt vand i en si.

Skræl et hvidløgsfed. 

Kog kartofler, bønner og hvidløg i 11-13 min, eller indtil kartoflerne nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1 tsk | 2 tsk], et nip peber og halvdelen af finrevet ost, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør.

Lav sauce
3

Imens, pres eller hak resterende hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Svits Mamas Favorit og hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vand [1,5 dl | 3 dl], grøntsagsbouillon, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, og rør rundt. Sænk til middellav varme, og lad simre i 10-12 min.

Lav salat
4

Imens, hak basilikum groft.

Skyl salat under koldt vand i et dørslag. 

Skær agurk i 1 cm halve skiver.

Pisk olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk], balsamico og et stort nip salt og peber sammen i en mellemstor skål.

Vend salat og agurk i skålen lige inden servering.

Tilsæt grøntsager
5

Tilsæt bagte grøntsager og halvdelen af basilikum til stegepanden, og vend sammen.

Tag panden af varmen.

Server
6

Anret bønnemos og ratatouille i dybe tallerkener.

Top med resterende finrevet ost og basilikum. 

Server med salat.