Skal vi ha' pasta igen? Ja, det skal vi, men aftenens pastaret kommer til at overraske alle med et fyrværkeri af smage og farver. Vi tør næsten love, at den kommer til at blive hele familiens nye yndlingspasta! Hvem kan sige nej til pasta med tomatsauce med spinat som bliver bagt med bÄde mozzarella og ricotta?
LƦs produktets etiket for at fƄ al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diƦtbehov.
50 g
Finrevet ost
(IndeholdermƦlk, Ʀg)2 stk
Ricotta
(IndeholdermƦlk)2 stk
ForÄrsløg
1 pose
HvidlĆøgsfed
60 g
Basilikum
270 g
Spinat
160 g
Pasta
(IndeholderglutenKan indeholdesoja)4 g
Plantefars
(Indeholdergluten, soja)30 g
Hakkede tomater m. hvidlĆøg & lĆøg
4 g
MiddelhavsdrĆøm
1 spsk
Panko
(Indeholdergluten)GrĆøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)Olivenolie* (trin 4)
Tænd ovnen pÄ 200°C/180°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Snit forÄrsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum groft. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
TilsƦt pasta til gryden med kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtilĀ āal denteā.Ā Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hƦld resten fra.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande (helst ovnsikker) pÄ middelhøj varme. Svits hvidløg og forÄrsløg i 1 min. Tilsæt plantefars, og steg under omrøring i 4-5 min, eller indtil gylden. Tilsæt Middelhavsdrøm, og rør rundt. Krydr med et nip salt* og peber*.TIP: Tilsæt ikke al Middelhavsdrøm, hvis du foretrækker en mildere smag.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, basilikum (gem lidt til anretning), pastavand og et nip salt* og peber*, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 5-7 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt ricotta [1/2 pakke, 2P], og rør indtil smeltet. Tilsæt spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Bland panko og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] med et nip salt* og peber* i en lille skÄl.
Kom pasta i panden, og vend sammen. Smag til med salt* og peber*.Ā (OverfĆør til et ildfast fad, hvis din stegepande ikke er ovnsikker).Ā Drys med panko og revet ost.Ā Bag i ovnen i 4-5 min, eller indtil osten bobler og pankoen er gylden.
Anret pasta i dybe tallerkener.Ā Drys med resterende basilikum.