topBanner
Vegetarisk ragu

Vegetarisk ragu

med pasta, plantefars og ricotta

Skal vi ha' pasta igen? Ja, det skal vi, men aftenens pastaret kommer til at overraske alle med et fyrværkeri af smage og farver. Vi tør næsten love, at den kommer til at blive hele familiens nye yndlingspasta! Hvem kan sige nej til pasta med tomatsauce med spinat som bliver bagt med både mozzarella og ricotta?

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælkægglutensojaselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

50 g

Ricotta

(Indeholdermælk)

2 stk

Forårsløg

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Basilikum

60 g

Spinat

270 g

Rigatoni

(IndeholderglutenKan indeholdeKan indeholde spor af soja)

160 g

Plantefars

(Indeholdergluten, soja)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Middelhavsdrøm

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3737 kJ
Kalorier (kcal)893 kcal
Fedt17 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat131 g
Sukker20 g
Protein52 g
Salt2 g
arrow down iconarrow down icon
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum groft. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

2

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande (helst ovnsikker) på middelhøj varme. Svits hvidløg og forårsløg i 1 min. Tilsæt plantefars, og steg under omrøring i 4-5 min, eller indtil gylden. Tilsæt Middelhavsdrøm, og rør rundt. Krydr med et nip salt* og peber*.TIP: Tilsæt ikke al Middelhavsdrøm, hvis du foretrækker en mildere smag.

4

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, basilikum (gem lidt til anretning), pastavand og et nip salt* og peber*, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 5-7 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt ricotta [1/2 pakke, 2P], og rør indtil smeltet. Tilsæt spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Bland panko og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] med et nip salt* og peber* i en lille skål.

5

Kom pasta i panden, og vend sammen. Smag til med salt* og peber*. (Overfør til et ildfast fad, hvis din stegepande ikke er ovnsikker). Drys med panko og revet ost. Bag i ovnen i 4-5 min, eller indtil osten bobler og pankoen er gylden.

6

Anret pasta i dybe tallerkener. Drys med resterende basilikum.