topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kikærtepita

Vegetarisk kikærtepita

med oreganobagte fritter og spicy yoghurt

Er I en familie, der elsker pitabrød? Så er det måske tid til at prøve en ny opskrift. Det hjælper vi med i aften, når vi fylder lune pitabrød med ovnbagte kikærter, en frisk salat med tomat, agurk og persille, og cremet spicy yoghurt. Sprøde hjemmelavede fritter, krydret med oregano passer perfekt til.

Tags:
Nem
Vegetarisk
Stærk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

½ g

Oregano, tørret

1 pakke

Kikærter

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Røget paprika

½ g

Chiliflager

½ stk

Hvidløgsfed

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Hvedemel (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3462 kJ
Kalorier (kcal)827 kcal
Fedt32.9 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat106.6 g
Sukker14.3 g
Protein24.3 g
Salt3 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P], salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne. 

Krydr kikærter
2

Imens, hæld væde fra kikærter.

Bland kikærter, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], hvedemel [1 spsk | 2 spsk], røget paprika, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber i en mellemstor skål.

Bag kikærter
3

Fordel kikærter på samme bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne.

Tag bagepladen ud af ovnen, og lad køle af.

Lav spicy yoghurt
4

Imens, hak tomat og agurk groft.

Hak persille fint.

Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Bland tomat, agurk, persille, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Bland yoghurt, mayonnaise, hvidløg og chiliflager [1/2 pakke, 2P] i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.

Varm pitabrød
5

Varm pitabrød på risten i ovnen i 3-4 min, når kartoflerne har 5 min tilbage.

TIP: Pitabrødene er allerede klar til at spises, men smager endnu bedre lune.

Server
6

Fyld pitabrød med kikærter, salat og halvdelen af yoghurt.

Server med fritter og resterende salat, kikærter og yoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image