topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kidneybønnebowl

Vegetarisk kidneybønnebowl

med citrongræsris og sød peanutsalsa

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften laver vi en vidunderlig bønnebowl med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge ris sammen med citrongræs. Mens risen koger, laver vi en crunchy peanutsalsa med hvidløg og lime, og så steger vi kidneybønner sammen med asiatisk woksauce, sojasauce og honning. Derefter bygger vi bowlen med ris, bønner, kålsalat og avocado, og topper den med asiatisk mayo, peanutsalsa og forårsløg.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Jordnødder
Sesam
Gluten
Sulfitter
Hvede
Soja
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrongræs

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

1 stk

Avocado

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

25 g

Honning

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)994 kcal
Energi (kJ)4159 kJ
Fedt53.5 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat93.2 g
Sukker21.9 g
Protein19.8 g
Salt4.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bank citrongræs med en kagerulle.

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en stor gryde på middel varme. 

Svits citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler

Forbered råvarer
2

Skær lime i både.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Hak peanuts groft.

Lav peanutsalsa
3

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.

Rist peanuts i 2-3 min.

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Tag panden af varmen, og tilsæt sesamfrø. Lad køle af, tilsæt limesaft [1/2 spsk | 1 spsk] og halvdelen af honning, og rør rundt.

Smag til med salt og peber, og overfør til en lille skål.

Steg kidneybønner
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg kidneybønner i 1-2 min, og sænk til lav varme.

Tilsæt asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P], sojasauce og resterende honning, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Bland kålsalat
5

Bland snittet kålsalat, et skvæt limesaft og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret ris i skåle.

Top med kidneybønner, kålsalat, avocado, asiatisk mayonnaise og peanutsalsa.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image