topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kidneybønnebowl

Vegetarisk kidneybønnebowl

med citrongræsris og sød peanutsalsa

I aften laver vi en vidunderlig bønnebowl med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge ris sammen med citrongræs. Mens risen koger, laver vi en crunchy peanutsalsa med hvidløg og lime, og så steger vi kidneybønner sammen med asiatisk woksauce, sojasauce og honning. Derefter bygger vi bowlen med ris, bønner, kålsalat og avocado, og topper den med asiatisk mayo, peanutsalsa og forårsløg.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Jordnødder
Sesam
Gluten
Sulfitter
Hvede
Soja
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrongræs

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

1 stk

Avocado

2 stk

Forårsløg

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

25 g

Honning

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1045 kcal
Energi (kJ)4370 kJ
Fedt57.41 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat94.99 g
Sukker23.3 g
Protein23.64 g
Salt4.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bank citrongræs med en ske. Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits citrongræs i 1-2 min. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs inden servering.

Forbered råvarer
2

Skær lime i både. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl kidneybønner under koldt vand i en si. Hak peanuts groft.

Lav peanutsalsa
3

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Rist peanuts i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Tag panden af varmen, og tilsæt sesamfrø. Lad køle af, og tilsæt limesaft [1/2 spsk | 1 spsk] og halvdelen af honning. Rør rundt, og smag til med salt og peber. Overfør til en lille skål.

Steg kidneybønner
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kidneybønner i 1-2 min. Skru ned til lav varme. Tilsæt asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P], sojasauce og resterende honning, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Bland kålsalat
5

Bland snittet salat, et skvæt limesaft, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af forårsløg i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret ris i skåle. Top med kidneybønner, kålsalat, avocado, asiatisk mayonnaise og peanutsalsa. Drys med resterende forårsløg.