HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Kidneybønnebowl
topBanner
Vegetarisk kidneybønnebowl

Vegetarisk kidneybønnebowl

med citrongræsris og sød peanutsalsa

I aften laver vi en vidunderlig bønnebowl med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge ris sammen med citrongræs. Mens risen koger, laver vi en crunchy peanutsalsa med hvidløg og lime, og så steger vi kidneybønner sammen med asiatisk woksauce, sojasauce og honning. Derefter bygger vi bowlen med ris, bønner, kålsalat og avocado, og topper den med asiatisk mayo, peanutsalsa og forårsløg.

Tags:Vegetarisk
Allergener:jordnøddersesamglutensojasulfitterægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Citrongræs

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Avocado

2 stk

Forårsløg

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

25 g

Honning

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholdersesam, gluten, soja, sulfitter)

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholdersesam, gluten, soja, æg, sennep)

150 g

Snittet salat (kål, endivie, gulerod)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt* (trin 1)

3 dl

Vand* (trin 1)

1 spsk

Olivenolie* (trin 1)

1 spsk

Olivenolie* (trin 3)

1 spsk

Olivenolie* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)4328.0552 kJ
Kalorier (kcal)1034.4301 kcal
Fedt56.4385 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat95.6711 g
Sukker20.9 g
Protein20.4387 g
Salt4.6 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bank citrongræs med en ske. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits citrongræs i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs inden servering.

2

Riv limeskal, og skær lime i både. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si. Hak peanuts groft. 

3

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Rist peanuts i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Tag stegepanden af varmen, og tilsæt sesamfrø. Lad køle af, og tilsæt limesaft [1/2 spsk | 1 spsk] og halvdelen af honning. Rør rundt, og smag til med salt* og peber*. Overfør til en lille skål.

4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg kidneybønner i 1-2 min, og skru ned til lav varme. 

Tilsæt et nip limeskal, asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P], sojasauce og resterende honning, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

5

Bland snittet salat, et skvæt limesaft, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af forårsløg i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret ris i skåle. Top med kidneybønner, kålsalat, avocado, asiatisk mayonnaise og peanutsalsa. Drys med resterende forårsløg.