
Vegetarian Chili sin Carne
med tortillachips og kølende creme fraiche
Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende crème fraiche og sprøde tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
½ pakke
Kidneybønner
5 g
Tex-Mex
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Sriracha
150 g
Langkornede hvide ris
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 5)
½ spsk
Ketchup (step 5)
1 dl
Vand (trin 5)
Fremgangsmåde

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Riv hvidløg fint. Hak rødløg fint. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Skyl kidneybønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg og rødløg under omrøring i 1-2 min.
Tilsæt plantefars, chili, peberfrugt og gulerod til stegepanden, og steg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt Tex-Mex, og steg videre under omrøring i 30 sek.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, ketchup, sojasauce [½ pakke, 2P] og kidneybønner [½ pakke, 2P], og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre under omrøring i 5-6 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt sukker* [1 tsk I 2 tsk], og smag til med salt* og peber*. Hak koriander [1/2 pose, 2P] groft. Skær lime i både.
Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener. Top med crème fraiche [1/2 pakke, 2P]. Drys med koriander. Server med tortillachips og limebåde.