Vegetarian Chili sin Carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarian Chili sin Carne

Vegetarian Chili sin Carne

med tortillachips og kølende creme fraiche

Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende crème fraiche og sprøde tortillachips.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Hvede
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

½ pakke

Kidneybønner

5 g

Tex-Mex

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

20 g

Sriracha

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 5)

½ spsk

Ketchup (step 5)

1 dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3854 kJ
Kalorier (kcal)921 kcal
Fedt30.8 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat121.5 g
Sukker27 g
Protein32.1 g
Salt8.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Riv hvidløg fint. Hak rødløg fint. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Skyl kidneybønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.

3

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg og rødløg under omrøring i 1-2 min.

4

Tilsæt plantefars, chili, peberfrugt og gulerod til stegepanden, og steg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt Tex-Mex, og steg videre under omrøring i 30 sek.

5

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, ketchup, sojasauce [½ pakke, 2P] og kidneybønner [½ pakke, 2P], og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre under omrøring i 5-6 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt sukker* [1 tsk I 2 tsk], og smag til med salt* og peber*. Hak koriander [1/2 pose, 2P] groft. Skær lime i både.

6

Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener. Top med crème fraiche [1/2 pakke, 2P]. Drys med koriander. Server med tortillachips og limebåde.