
Sæt tænderne i valnødder så sprøde, at den uimodståelig attraktive lyd vil tiltrække alle smagsløg inden for en kilometer radius til dit vindue. Vores linsesalat kommer med saftige appelsinstykker, der giver en forfriskende kontrast til den bløde ost og stikkende sennepsdressing. Serveres med citronbåde.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Løg
20 g
Valnødder
1 pakke
Grønne linser
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Appelsin
1 pose
Bredbladet persille
60 g
Spinat
75 g
Græsk salatost
12.5 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i 20-25 min.

Hak valnødder groft. Skyl linser under koldt vand* i en si. Pres eller hak hvidløg fint. Hak appelsin groft. Riv citronskal. Skær citron i både. Hak persille og spinat groft.

Bland sennep [1/2 pakke, 2 pers.], et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et skvæt vand*. Krydr med salt* og peber*.

Opvarm en stor stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Rist valnødder i 2-3 min. Stil til side i en skål.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg hvidløg, linser og citronskal i 3-4 min under omrøring. Bland med bagte grøntsager, spinat, appelsin, persille (gem lidt til anretning) i en stor skål. Tilsæt sennepsdressing. Vend det hele sammen.

Anret linsesalat i dybe tallerkener. Drys med smulret ost. Top med valnødder og resterende persille. Server med citronbåde.