Skip to main content
Valnød- & linsesalat

Valnød- & linsesalat

med appelsin & sennepsdressing

4.4
(102)

Sæt tænderne i valnødder så sprøde, at den uimodståelig attraktive lyd vil tiltrække alle smagsløg inden for en kilometer radius til dit vindue. Vores linsesalat kommer med saftige appelsinstykker, der giver en forfriskende kontrast til den bløde ost og stikkende sennepsdressing. Serveres med citronbåde.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Løg

20 g

Valnødder

1 pakke

Grønne linser

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Appelsin

1 pose

Bredbladet persille

60 g

Spinat

75 g

Græsk salatost

12.5 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)248.2 kcal
Energi (kJ)1038.4 kJ
Fedt8 g
Mættet fedt0.8 g
Kulhydrat21.3 g
Sukker1.4 g
Kostfibre10.5 g
Protein17.6 g
Salt1 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i 20-25 min.

Forbered grøntsager
2

Hak valnødder groft. Skyl linser under koldt vand* i en si. Pres eller hak hvidløg fint. Hak appelsin groft. Riv citronskal. Skær citron i både. Hak persille og spinat groft.

Bland sennepsdressing
3

Bland sennep [1/2 pakke, 2 pers.], et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et skvæt vand*. Krydr med salt* og peber*.

Rist valnødder
4

Opvarm en stor stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Rist valnødder i 2-3 min. Stil til side i en skål.

Bland salat
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg hvidløg, linser og citronskal i 3-4 min under omrøring. Bland med bagte grøntsager, spinat, appelsin, persille (gem lidt til anretning) i en stor skål. Tilsæt sennepsdressing. Vend det hele sammen.

Server
6

Anret linsesalat i dybe tallerkener. Drys med smulret ost. Top med valnødder og resterende persille. Server med citronbåde.