Aftenens kulinariske rejse går til Tyrkiet og vi frister med tyrkiske kødboller i en krydret citronsauce med røget paprika og chili. Spændende tilbehør er cremet perlecouscous med yoghurt og hvidløg og fennikelsalat med spinat og dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
170 g
Perlecouscous
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Citron
4 g
Røget paprika
1 g
Chiliflager
4 g
Panamad
1 pose
Dild
60 g
Spinat
25 g
Rasp
1 pakke
Yoghurt
½ stk
Fennikel
4 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
¾ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
2 spsk
Smør (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring vand [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde.
Tilsæt perlecouscous, og kog under låg på middellav varme i 12-15 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld overskydende vand fra.
Imens, skær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynde skiver.
Bland fennikel og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, og stil til side. Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp, Panamad og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en anden stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil brunet og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Hak dild groft.
Skyl spinat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Tilsæt smør [2 spsk | 4 spsk] til stegepanden, og det smelte.
Tilsæt røget paprika, chiliflager og et stort skvæt citronsaft, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Vend spinat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og dild i skålen med fennikel lige før servering.
Vend yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og hvidløg i gryden med perlecouscous.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret perlecouscous og fennikelsalat i dybe tallerkener.
Top couscous med kødboller.