Skip to main content
Tyrkiske kødboller i krydret citronsauce
Tyrkiske kødboller i krydret citronsauce

Tyrkiske kødboller i krydret citronsauce

med cremet perlecouscous og fennikelsalat

4.2
(157)

Aftenens kulinariske rejse går til Tyrkiet og vi frister med tyrkiske kødboller i en krydret citronsauce med røget paprika og chili. Spændende tilbehør er cremet perlecouscous med yoghurt og hvidløg og fennikelsalat med spinat og dild.

Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

170 g

Perlecouscous

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citron

4 g

Røget paprika

1 g

Chiliflager

4 g

Panamad

1 pose

Dild

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

25 g

Rasp

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Fennikel

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

¾ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

2 spsk

Smør (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)3610 kJ
Kalorier (kcal)863 kcal
Fedt41.1 g
Mættet fedt17.6 g
Kulhydrat77.6 g
Sukker9.1 g
Kostfibre6.8 g
Protein43.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog perlecouscous
1

Bring vand [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde.

Tilsæt perlecouscous, og kog under låg på middellav varme i 12-15 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld overskydende vand fra.

Lav fennikelsalat
2

Imens, skær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynde skiver.

Bland fennikel og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, og stil til side. Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp, Panamad og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en anden stor skål. 

Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.

Steg kødboller
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil brunet og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Imens, halver citron [½ stk, 2P].

Hak dild groft.

Skyl spinat.

Pres eller hak hvidløg fint.

Lav sauce
5

Tilsæt smør [2 spsk | 4 spsk] til stegepanden, og det smelte. 

Tilsæt røget paprika, chiliflager og et stort skvæt citronsaft, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Vend spinat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og dild i skålen med fennikel lige før servering.

Vend yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og hvidløg i gryden med perlecouscous.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret perlecouscous og fennikelsalat i dybe tallerkener. 

Top couscous med kødboller.