Skip to main content
Tyrkiske kødboller i krydret citronsauce
Tyrkiske kødboller i krydret citronsauce

Tyrkiske kødboller i krydret citronsauce

med cremet perlecouscous og fennikelsalat

Aftenens kulinariske rejse går til Tyrkiet og vi frister med tyrkiske kødboller i en krydret citronsauce med røget paprika og chili. Spændende tilbehør er cremet perlecouscous med yoghurt og hvidløg og fennikelsalat med spinat og dild.

Allergener:
Hvede
Gluten
Milk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

170 g

Perlecouscous

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citron

4 g

Røget paprika

1 g

Chiliflager

4 g

Panamad

1 pose

Dild

60 g

Spinat

25 g

Rasp

1 pakke

Yoghurt

½ stk

Fennikel

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

¾ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

2 spsk

Smør (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)3610 kJ
Kalorier (kcal)863 kcal
Fedt41.1 g
Mættet fedt17.6 g
Kulhydrat77.6 g
Sukker9.1 g
Kostfibre6.8 g
Protein43.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog perlecouscous
1

Bring vand [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde.

Tilsæt perlecouscous, og kog under låg på middellav varme i 12-15 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld overskydende vand fra.

Lav fennikelsalat
2

Imens, skær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynde skiver.

Bland fennikel og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, og stil til side. Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp, Panamad og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en anden stor skål. 

Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.

Steg kødboller
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil brunet og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Imens, halver citron [½ stk, 2P].

Hak dild groft.

Skyl spinat.

Pres eller hak hvidløg fint.

Lav sauce
5

Tilsæt smør [2 spsk | 4 spsk] til stegepanden, og det smelte. 

Tilsæt røget paprika, chiliflager og et stort skvæt citronsaft, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Vend spinat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og dild i skålen med fennikel lige før servering.

Vend yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og hvidløg i gryden med perlecouscous.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret perlecouscous og fennikelsalat i dybe tallerkener. 

Top couscous med kødboller.