Har du aldrig hørt om retten Larb? Det er en slags salat med stegte ingredienser, som er en nationalret i Laos. Salaten kan indeholde forskellige slags protein, men i aftenens variant har vi valgt svinekød, som vi steger med rødløg, gulerod, sød chilisauce og fishsauce. Klassisk tilbehør er varme ris og rå grøntsager. I aften serverer vi vores Larb med luftige basmatiris, peanuts, frisk agurk, mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Lime
250 g
Hakket svinekød
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Agurk
150 g
Basmatiris
30 g
Fish sauce
(Indeholder Soja, Fisk)
1 stk
Rødløg
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Gulerod, Julienne
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
½ dl
Vand til sauce
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak rødløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød, rødløg og gulerod med salt og et nip peber i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt sød chilisauce, Ginger Ninja, fishsauce og vand, og lad simre i 1-2 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær lime i både.
Pluk mynte og koriander.
Anret ris, svinekøds-larb og agurk i dybe tallerkener.
Top med mynte, koriander, peanuts.
Server med limebåde.