HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThailandsk Sesamlaks
topBanner
Thailandsk sesamlaks

Thailandsk sesamlaks

med karrysauce, kartofler og koriander

Denne uges fiskeret byder på masser af spændende ingredienser med et thailandsk præg. Vi sparer på opvasken ved at tilberede alt i et fad i ovnen, så alle smage blandes i perfekt harmoni. Vi starter med at bage kartofler og gulerødder, som senere ledsages af zucchini. Imens grøntsagerne bager i ovnen, blander vi kokosmælksauce og panerer laks i sesamfrø. Vi topper grøntsagerne med saucen og laksen, som så også bliver tilberedt i ovnen.

Tags:Hurtig
Allergener:fisksesamglutensojasennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Zucchini

250 g

Gulerod

10 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

1 pose

Sesamfrø

(IndeholdersesamKan indeholdenødder, jordnødder)

25 ml

Koriander

20 g

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

500 g

Gul karrypasta

(Indeholdersennep)

1 stk

Kartofler

½ stk

Citrongræs

1 g

Ingefær

200 ml

Chiliflager

Kokosmælk

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)755.7401 kcal
Energi (kJ)3162.0164 kJ
Fedt41.883 g
Mættet fedt20.2 g
Kulhydrat62.029 g
Sukker12.3 g
Protein35.029 g
Salt2.9 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod i 1 cm tern. Fordel i et ildfast fad. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i 25-30 min, eller indtil gyldne.

2

Skær zucchini i 2 cm tern. Bank citrongræs med en grydeske. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Bland ingefær, kokosmælk, sojasauce, karrypasta og et nip chiliflager i en skål. Tilsæt citrongræs til skålen. 

3

Vend laks i sesamfrø indtil helt dækket. 

4

Tilsæt zucchini til fadet med grøntsager, når de har 15 min tilbage i ovnen.

5

Tilsæt karrysauce til det ildfadte fad, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Placer laks oven på grøntsagerne med skindsiden opad, og dryp med en smule olivenolie*. Bag i yderligere 8-10 min, eller indtil gennemstegt. Fjern citrongræs fra fadet. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

6

Anret grøntsager og karrysauce i dybe tallerkener. Top med laks. Drys med korianderblade. TIP: Drys med resterende chili, hvis du er til stærk mad.