topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk sesamlaks

Thailandsk sesamlaks

med karrysauce, kartofler og koriander

Denne uges fiskeret byder på masser af spændende ingredienser med et thailandsk præg. Vi sparer på opvasken ved at tilberede alt i et fad i ovnen, så alle smage blandes i perfekt harmoni. Vi starter med at bage kartofler og gulerødder, som senere ledsages af zucchini. Imens grøntsagerne bager i ovnen, blander vi kokosmælksauce og panerer laks i sesamfrø. Vi topper grøntsagerne med saucen og laksen, som så også bliver tilberedt i ovnen.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Fisk
Hvede
Soja
Gluten
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Zucchini

2 stk

Gulerod

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

10 g

Sesamfrø

1 pose

Koriander

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder Sennep)

500 g

Kartofler

1 stk

Citrongræs

½ stk

Ingefær

1 g

Chiliflager

200 ml

Kokosmælk

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)756 kcal
Energi (kJ)3162 kJ
Fedt41.88 g
Mættet fedt20.2 g
Kulhydrat62.03 g
Sukker12.3 g
Protein35.03 g
Salt2.9 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler & gulerod
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod i 1 cm tern. Fordel i et ildfast fad. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Forbered råvarer
2

Skær zucchini i 2 cm tern. Bank citrongræs med en grydeske. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Bland ingefær, kokosmælk, sojasauce, karrypasta og et nip chiliflager i en skål. Tilsæt citrongræs til skålen. 

Forbered laks
3

Vend laks i sesamfrø indtil helt dækket. 

Tilsæt zucchini
4

Tilsæt zucchini til fadet med grøntsager, når de har 15 min tilbage i ovnen.

Bag laks
5

Tilsæt karrysauce til det ildfadte fad, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Placer laks oven på grøntsagerne med skindsiden opad, og dryp med en smule olivenolie*. Bag i yderligere 8-10 min, eller indtil gennemstegt. Fjern citrongræs fra fadet. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret grøntsager og karrysauce i dybe tallerkener. Top med laks. Drys med korianderblade. TIP: Drys med resterende chili, hvis du er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image