Denne uges fiskeret byder på masser af spændende ingredienser med et thailandsk præg. Vi sparer på opvasken ved at tilberede alt i et fad i ovnen, så alle smage blandes i perfekt harmoni. Vi starter med at bage kartofler og gulerødder, som senere ledsages af zucchini. Imens grøntsagerne bager i ovnen, blander vi kokosmælksauce og panerer laks i sesamfrø. Vi topper grøntsagerne med saucen og laksen, som så også bliver tilberedt i ovnen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Zucchini
2 stk
Gulerod
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
10 g
Sesamfrø
1 pose
Koriander
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
500 g
Kartofler
1 stk
Citrongræs
½ stk
Ingefær
1 g
Chiliflager
200 ml
Kokosmælk
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod i 1 cm tern. Fordel i et ildfast fad. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Skær zucchini i 2 cm tern. Bank citrongræs med en grydeske. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Bland ingefær, kokosmælk, sojasauce, karrypasta og et nip chiliflager i en skål. Tilsæt citrongræs til skålen.
Vend laks i sesamfrø indtil helt dækket.
Tilsæt zucchini til fadet med grøntsager, når de har 15 min tilbage i ovnen.
Tilsæt karrysauce til det ildfadte fad, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Placer laks oven på grøntsagerne med skindsiden opad, og dryp med en smule olivenolie*. Bag i yderligere 8-10 min, eller indtil gennemstegt. Fjern citrongræs fra fadet. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret grøntsager og karrysauce i dybe tallerkener. Top med laks. Drys med korianderblade. TIP: Drys med resterende chili, hvis du er til stærk mad.