topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk kokos-kuller

Thailandsk kokos-kuller

med ingefærris og saltede peanuts

Aftenens kulinariske rejse går til Thailand, og vi frister med et væld af karakteristiske ingredienser. Vi steger kuller, og lader den derefter simre i en fantastisk kokossauce med citrongræs og thaibasilikum. Vi serverer vores kuller med aromatisk ingefærris, smukke gulerodsbånd med lime, frisk chili og saltede peanuts.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Fisk
Selleri
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kuller

(Indeholder Fisk)

100 ml

Kokosmælk

1 stk

Citrongræs

½ stk

Lime

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

150 g

Jasminris

2 stk

Gulerod

1 stk

Ingefær

1 pose

Thaibasilikum

1 stk

Rød chili

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1.5 dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3215 kJ
Kalorier (kcal)768 kcal
Fedt30.2 g
Mættet fedt14.1 g
Kulhydrat84.1 g
Sukker8.9 g
Protein39.9 g
Salt3.7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav ingefærris
1

Riv ingefær (uskrællet) fint. 

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Bland gulerod, limesaft og et nip salt i en mellemstor skål.

Bank citrongræs med en kagerulle, og halver på langs.

Steg fisk
3

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt. 

Vend fisk i hvedemel.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg fisk i 1-2 min på hver side, eller indtil let brunet.

Lav sauce
4

Tilsæt vand [1,5 dl | 3 dl], grøntsagsbouillon, citrongræs, kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] til stegepanden.

Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil fisken er gennemstilberedt og saucen er tyknet.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Krydr sauce
5

Imens, hak basilikum fint.

Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Hak peanuts groft.

Fjern citrongræs fra saucen, og tilsæt basilikum og saft fra resterende limebåde.

Krydr med et nip salt.

Server
6

Anret ingefærris, fisk og gulerod på tallerkener. 

Top fisk med kokossauce.

Drys med chili og peanuts. 

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image