Skip to main content
Thaiinspireret kylling-kokosmælksuppe
Thaiinspireret kylling-kokosmælksuppe

Thaiinspireret kylling-kokosmælksuppe

med citrongræs og frisk koriander

4.3
(289)

Smag på thailands farverige og krydrede køkken med vores Thaiinspireret kylling-kokosmælksuppe med citrongræs, masser af dejlige grøntsager og toppet med lime-chiliolie. Denne nærende suppe har den perfekte kombination af friske ingredienser, og er et hurtigt og velsmagende måltid.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

180 ml

Kokosmælk

1 stk

Citrongræs

1 stk

Lime

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Koriander

½ g

Chiliflager

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Løg

20 g

Grøn karrypasta

1 stk

Gulerod

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til stegning

2 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

1.5 spsk

Olie til dressing

1 spsk

Mel til sauce

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)2344 kJ
Kalorier (kcal)560 kcal
Fedt33 g
Mættet fedt16.4 g
Kulhydrat24.9 g
Sukker13.2 g
Kostfibre6.1 g
Protein39 g
Salt6.1 g
Potassium36 mg
Calcium12.7 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Steg kylling
1

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
2

Imens, bank citrongræs med en kagerulle.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg løg, gulerod, citrongræs og peber i 3-4 min, eller indtil let bløde.

Lav suppe
3

Tilsæt karrypasta og hvedemel. Steg i 30 sek under omrøring, eller indtil velduftende.

Tilsæt kokosmælk, vand, salt, sojasauce og kyllingebouillon, og rør rundt.

Sænk til middel varme, dæk til med låg, og lad simre i 8-10 min.

Lav lime-chiliolie
4

Imens, hak koriander fint.

Halver lime.

Bland koriander, et skvæt limesaft, olivenolie, chiliflager og et nip salt og peber.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Tilsæt kylling
5

Overfør færdigstegt kylling til en skål.

Træk kødet i strimler med to gafler, og overfør til suppen.

Fjern citrongræs lige inden servering.

6

Anret suppe i skåle.

Top med lime-chiliolie.