Skip to main content
Thaiinspirerede tunfiskekager

Thaiinspirerede tunfiskekager

med radise-agurkesalat og peanuts

Smag på Thailand med denne friske og farverige ret! Vores tunfiskekager med koriander serveres med jasminris og en sprød glaskåls-agurkesalat, og toppes med saltede peanuts og mynte. Denne aftensmad er enkel og hurtig at tilberede, og byder på en perfekt kombination af friske ingredienser og smagfulde kombinationer.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Mælkefri
Proteinrig
Allergener:
Fisk
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

320 g

Tunfisk i vand

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

4 g

Ga-Laksa

80 g

Sød chilisauce

20 g

Sriracha

150 g

Jasminris

½ stk

Glaskål, hvid

75 g

Radiser

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 stk

Æg til fiskefrikadeller

2 spsk

Mel til fiskefrikadeller

¼ tsk

Salt til fiskefrikadeller

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3087 kJ
Kalorier (kcal)738 kcal
Fedt17.6 g
Mættet fedt2.9 g
Kulhydrat111.1 g
Sukker31.1 g
Kostfibre6.9 g
Protein42.9 g
Kolesterol0.4 mg
Salt4.9 g
Potassium335 mg
Calcium43.4 mg
Iron2 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered fiskekager
2

Imens, hæld væde fra tun.

Hak mynte og koriander fint.

Bland tun, koriander, æg, hvedemel, Ga-Laksa, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til fiskekager (3 pr. person).

Steg fiskekager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fiskekager i 8-10 min, eller indtil brunede og gennemvarme. Sænk til middel varme, når fiskekagerne er brunede.

Bland salat
4

Imens, skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.

Skræl agurk til lange, tynde bånd.

Skær radiser i kvarte.

Halver citrusfrugt.

Bland glaskål, radiser, agurk, et skvæt citrusfrugtsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Forbered peanuts
5

Knus peanuts (i pakken) med en kagerulle eller kødhammer.

Bland sød chilisauce og sriracha i en lille skål.

TIP: Undlad srirachaen, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris, fiskekager og salat på tallerkener.

Top med mynte og peanuts.

Server med sød chilisauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image