Skip to main content
Thai-rejesalat og sprød kylling

Thai-rejesalat og sprød kylling

med sesamfritter og asiatisk mayonnaise

Vores Thai-rejesalat og sprøde kylling bringer de autentiske og livlige smage fra Thailandsk streetfood direkte ind i dit køkken – perfekt, når du har lyst til noget eksotisk, lækkert og anderledes.

Tags:
Spis mig først
Allergener:
Crustaceans
Sesamzaad
Gluten
Hvede
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Kongerejer

75 g

Rødkål, skåret

500 g

Kartofler

25 g

Honning

1 stk

Lime

1 stk

Mynte & koriander

10 g

Sesamfrø

25 g

Panko

30 g

Rød karrypasta

1 stk

Gulerod

4 g

Goan Xacuti

1 stk

Agurk

1 stk

Forårsløg

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

2 dl

Mel til panering

¼ tsk

Salt til mel

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til rejer

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Sukker til salat

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)4337 kJ
Kalorier (kcal)1037 kcal
Fedt32.1 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat125.2 g
Sukker23.5 g
Kostfibre11.3 g
Protein62.5 g
Kolesterol78.1 mg
Salt7 g
Potassium1192.8 mg
Calcium19.9 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.

Skær agurk (uskrællet) i 1 cm stave.

Hak mynte og koriander groft.

Halver lime.

Snit forårsløg fint.

Bland rødkål, gulerod, agurk, mynte, koriander, et stort skvæt limesaft, sukker, salt og et nip peber i en stor skål.

3

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Kom panko og Goan Xacuti i en tredje dyb tallerken.

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med mælk.

4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med et nip salt.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast på panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme. 

Steg rejer med rød karrypasta, honning og salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

Vend færdige fritter med sesamfrø.

Skær kylling i tynde skiver.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

6

Anret fritter, kylling og salat på tallerkener.

Top salat med rejer og forårsløg.

Server med asiatisk mayonnaise.