HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTex Mex Steak Og Avocadosalsa
topBanner
Tex-Mex steak og avocadosalsa

Tex-Mex steak og avocadosalsa

med mozzarellagratineret sød kartoffel og jalapeño

Premium

Vi håber, at I har gemt denne ret til weekenden, da det er et sandt festmåltid med masser af kulinariske overraskelser! Vi skal have supermør striploin steak, og vi drømmer os væk til Mexico og krydrer bøfferne med vores lækre Tex-Mex krydderiblanding. Og selvfølgelig skal vi have kartofler, men vi prøver noget nyt og gratinerer søde kartofler med mozzarella. Spændende tilbehør er avocado salsa, aioli og limebåde.

Allergener:mælkægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus Striploin

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Avocado

½ stk

Rødløg

1 stk

Tomat

1 pose

Koriander

1 stk

Lime, økologisk

½ stk

Jalapeño

5 g

Tex-Mex

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

80 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)1093 kcal
Energi (kJ)4572 kJ
Fedt77.39 g
Mættet fedt19.8 g
Kulhydrat44.58 g
Sukker6.1 g
Protein44.29 g
Salt2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

2

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Skær tomat i 1 cm tern. Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. Hak koriander groft. Skær lime i både. Hak jalapeño [½ stk, 2P] fint.

3

Bland avocado, tomat, rødløg, koriander, limesaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt* og peber* i en mellemstor skål.

4

Vend bøffer med Tex-Mex. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

5

Tag bagepladen ud af ovnen, og skub kartofler sammen. Top med revet mozzarella, og bag i 3-4 min, eller indtil osten her smeltet. Tag bagepladen ud, og top med jalapeño. Skær bøffer i skiver. TIP: Undlad jalapeñoen, hvis ikke alle er til stærk mad. 

6

Anret kartofler og bøffer på tallerkener. Top med avocadosalsa. Server med aioli og limebåde.