Vi håber, at I har gemt denne ret til weekenden, da det er et sandt festmåltid med masser af kulinariske overraskelser! Vi skal have supermør striploin steak, og vi drømmer os væk til Mexico og krydrer bøfferne med vores lækre Tex-Mex krydderiblanding. Og selvfølgelig skal vi have kartofler, men vi prøver noget nyt og gratinerer søde kartofler med mozzarella. Spændende tilbehør er avocado salsa, aioli og limebåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Avocado
½ stk
Rødløg
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
1 stk
Lime, økologisk
½ stk
Jalapeno
5 g
Tex-Mex
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
2 spsk
Olivenolie (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Skær tomat i 1 cm tern. Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. Hak koriander groft. Skær lime i både. Hak jalapeño [½ stk, 2P] fint.
Bland avocado, tomat, rødløg, koriander, limesaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt* og peber* i en mellemstor skål.
Vend bøffer med Tex-Mex. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Tag bagepladen ud af ovnen, og skub kartofler sammen. Top med revet mozzarella, og bag i 3-4 min, eller indtil osten her smeltet. Tag bagepladen ud, og top med jalapeño. Skær bøffer i skiver. TIP: Undlad jalapeñoen, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret kartofler og bøffer på tallerkener. Top med avocadosalsa. Server med aioli og limebåde.