Tex-Mex steak og avocadosalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex steak og avocadosalsa

Tex-Mex steak og avocadosalsa

med mozzarellagratineret sød kartoffel og jalapeño

Vi håber, at I har gemt denne ret til weekenden, da det er et sandt festmåltid med masser af kulinariske overraskelser! Vi skal have supermør striploin steak, og vi drømmer os væk til Mexico og krydrer bøfferne med vores lækre Tex-Mex krydderiblanding. Og selvfølgelig skal vi have kartofler, men vi prøver noget nyt og gratinerer søde kartofler med mozzarella. Spændende tilbehør er avocado salsa, aioli og limebåde.

Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Avocado

½ stk

Rødløg

1 stk

Tomat

1 pose

Koriander

1 stk

Lime, økologisk

½ stk

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

80 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1093 kcal
Energi (kJ)4572 kJ
Fedt77.39 g
Mættet fedt19.8 g
Kulhydrat44.58 g
Sukker6.1 g
Protein44.29 g
Salt2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag søde kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Forbered grøntsager
2

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Skær tomat i 1 cm tern. Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. Hak koriander groft. Skær lime i både. Hak jalapeño [½ stk, 2P] fint.

Lav avocadosalsa
3

Bland avocado, tomat, rødløg, koriander, limesaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt* og peber* i en mellemstor skål.

Steg bøffer
4

Vend bøffer med Tex-Mex. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Tilsæt mozzarella
5

Tag bagepladen ud af ovnen, og skub kartofler sammen. Top med revet mozzarella, og bag i 3-4 min, eller indtil osten her smeltet. Tag bagepladen ud, og top med jalapeño. Skær bøffer i skiver. TIP: Undlad jalapeñoen, hvis ikke alle er til stærk mad. 

Server
6

Anret kartofler og bøffer på tallerkener. Top med avocadosalsa. Server med aioli og limebåde.