topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tex-Mex spiced chicken

med søde kartofler og pico de gallo

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i Hjælpecenter.

Vi håber, at I har gemt denne ret til weekenden, da det er et sandt festmåltid med masser af kulinariske overraskelser! Vi skal have supermør kylling, og vi drømmer os væk til Mexico og krydrer kyllingen med vores lækre Tex-Mex krydderiblanding. Og selvfølgelig skal vi have kartofler, men vi prøver noget nyt og laver de skønneste søde kartofler. Spændende tilbehør er pico de gallo med avocado, tomat, rødløg, koriander og lime.

Tags:
Hvedefri
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Mælkefri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Avocado

½ stk

Rødløg

½ stk

Lime

280 g

Kyllingebryst

5 g

Tex-Mex

1 dåse

Majs

1 pose

Koriander

4 g

Røget paprika

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2742 kJ
Kalorier (kcal)655 kcal
Fedt27.1 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat50.7 g
Sukker11 g
Protein42 g
Salt1.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag søde kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Steg kylling
2

Krydr kylling med Tex-Mex og et nip salt. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Bag kylling
3

Overfør kylling til bagepladen med søde kartofler, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Skær tomat i 1 cm tern. Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. Skær lime [½ stk, 2P] i både. Hak jalapeño [½ stk, 2P] fint.

5

Bland avocado, tomat, rødløg, et nip jalapeño, limesaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål. Skær kylling i 2 cm skiver. TIP: Undlad jalapeñoen, hvis ikke alle er til stærk mad.

6

Anret kylling, søde kartofler og pico de gallo på tallerkener. Server med resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image