Skip to main content
Tex-Mex pizza | Byg selv

Tex-Mex pizza | Byg selv

med tortilla-crunch og fraiche

Skal menuen stå på pizza i aften, så kommer der her et sjovt og spændende tvist på den klassiske pizza. Du får nemlig lov til at bygge din egen Tex-Mexpizza med lige de toppings, du har lyst til! Vi serverer bl.a. majs, knuste tortillachips og frisk tomat. Kreativt og lækkert både for store og små.

Tags:
Vegetarisk
Børnevenlig
Spis mig først
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Pizzadej

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)

195 g

Hakkede tomater

5 g

Tex-Mex

100 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Majs

1 stk

Forårsløg

2 stk

Tomat

1 stk

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde spor af: Mælk)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Vand til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)4038 kJ
Kalorier (kcal)965 kcal
Fedt32.9 g
Mættet fedt13.7 g
Kulhydrat131 g
Sukker12.9 g
Kostfibre5.6 g
Protein36 g
Salt6.3 g
Trans Fat0.2 g
Potassium290 mg
Calcium12.6 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Forvarm ovn
1

Forvarm ovnen til 250°C/240°C (varmluft).

Tag pizzadej ud af køleskabet og pakken mindst 10 min før tilberedning.

Forbered pizzadej
2

Strø bordpladen med hvedemel. Halver pizzadej, og rul ud med hænderne (eller en kagerulle) indtil den er 25 cm i diameter.

Overfør til en bageplade med bagepapir.

TIP: Hvis dejen er svær at rulle ud, så lad den hvile et par minutter og prøv igen.

Bag pizza
3

Bland tomatpassata, Tex-Mex og salt i en mellemstor skål.

Hæld væde fra majs.

Fordel tomatpassata på pizza.

Top med gouda og halvdelen af majs, og bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden og gennembagt.

Lav toppings
4

Imens, snit forårsløg fint.

Flæk jalapeño, fjern kerner, og hak fint.

Knus tortillachips direkte i posen med hænderne.

Hak koriander og tomat groft.

Anret alle toppings, inklusive resterende majs, i små skåle.

TIP: Undlad jalapeñoen, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav dressing
5

Bland fraiche, vand og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret pizza på tallerkener.

Server med alle toppings, og top din pizza som du har lyst!

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image