Skip to main content
Teriyakistegt kidneybønne-'bibimbap'

Teriyakistegt kidneybønne-'bibimbap'

med stegt champignon og syltede gulerodsbånd

3.9
(16)

Bibimbap er en koreansk ret bestående af ris, som serveres med toppet forskellige typer grøntsager. I aften er vores bibimpap toppet med teriyakistegte kidneybønner, chilistegte svampe, spinat og gulerod, sesamagurk, syltet gulerod og forårsløg.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sesam
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kidneybønner

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

1 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

200 g

Champignon

1 stk

Forårsløg

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

150 g

Jasminris

30 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

10 g

Sriracha

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

2 stk

Hvidløgsfed

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)599 kcal
Energi (kJ)2506 kJ
Fedt14.8 g
Mættet fedt2.2 g
Kulhydrat87.9 g
Sukker17.1 g
Kostfibre11.6 g
Protein21.3 g
Salt5.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget! 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær svampe i kvarte.

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). 

Skræl gulerod til lange, tynde bånd. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Skær agurk i tynde, halve skiver. 

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Sylt gulerod
3

Bland olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk], agurk, sesamfrø (gem lidt til anretning) og et nip salt i en lille skål.

Bland gulerod, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt i en anden lille skål, og dæk til med vand.

Hæld lage fra lige inden servering.

Varm kidneybønner
4

Opvarm en stor stegepande på middel varme.

Tilsæt kidneybønner, et nip salt, teriyakisauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 5-6 min.

Overfør til en skål med låg.

Steg grøntsager
5

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg svampe og halvdelen af gulerod i 5-6 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt hvidløg, det hvide forårsløg, spinat, sojasauce [½ pakke, 2P] og sriracha [½ pakke, 2P], og steg videre i 1 min.

Krydr med et nip salt og peber, og rør godt rundt.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kidneybønner, grøntsager, sesamagurk og gulerod.

Drys med det grønne forårsløg og resterende sesamfrø.